Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2013-49

09 december 2013 09:04 uur

Gemeente Delfzijl.

Sloop deel Vennenflat Delfzijl later
Dagblad van het Noorden – Thu, 05 Dec 2013 06:27:00 Z
DELFZIJL – Als de Vennenflat in Delfzijl zijn veertigste verjaardag viert, gaat de sloopkogel in het gebouw. Het pand met winkels en 86 appartementen gaat in 2019 tegen de vlakte, precies 40 jaar na de bouw. Eerder was de bedoeling de laagbouw al in 2015 te slopen, maar dat is vier jaar verschoven. “De grootste druk is daarmee weg voor bewoners”, zegt burgemeester Emme Groot van Delfzijl. De hoogbouw zou ook in het oorspronkelijke plan in 2019 gesloopt worden. Tegelijk aanpakken drukt de kosten.

Gemeente Muiden.

Sloop RCM vertraagd
Kabelkrant Muiden – Muiderberg – Fri, 06 Dec 2013 01:58:00 Z
De geplande sloopwerkzaamheden aan een deel van het Recreatie Centrum Muiden (RCM) zijn vertraagd. Dit in verband met asbest dat eind november werd aangetroffen in de cv-ruimte. Uit het daaropvolgende onderzoek binnen het RCM is gebleken dat er geen asbestdeeltjes in de lucht aanwezig zijn. Alle gebruikers zijn hierover geïnformeerd.Het asbest in de cv-ruimte werd aangetroffen bij de voorbereidingen voor de sloopwerkzaamheden. Deze ruimte is per direct afgesloten en verzegeld.

Gemeente Oosterhout.

Brand in leegstaand gebouw voormalig café Oosterhout [foto’s]
Dichtbij.nl Breda – Sun, 08 Dec 2013 21:53:00 Z
OOSTERHOUT – In een leegstaand pand aan de Bredaseweg in Oosterhout is zondagavond brand ontstaan. Het gaat om een pand waar voorheen een café was gevestigd, zo meldt de brandweer. De brandweer is even voor elf uur begonnen met het slopen van het gebouw. De vlammen sloegen uit het dak van het gebouw. De brandweerkorpsen van Teteringen, Oosterhout en Breda waren aanwezig om het vuur te doven. De politie heeft de straat afgesloten voor verkeer.

Gemeente Peel en Maas.

Start sanering Coeneweg Meijel
InHelden.nl – Thu, 05 Dec 2013 04:36:00 Z
Op maandag 9 december 2013 start de gemeente in samenwerking met Actief Bodembeheer de Kempen (ABdK) de sanering van zinkassen op de Coenenweg in Meijel. De werkzaamheden gaan naar verwachting maximaal 5 werkdagen duren. Tijdens de sanering zal de Coenenweg afgesloten worden voor verkeer. De Coenenweg is verontreinigd met zinkassen. Zinkassen zijn een restproduct van zinkfabrieken. Het restproduct is vele jaren geleden toegepast als verhardingsmateriaal voor wegen en bermen.

Gemeente Roermond.

SLOOP BOERDERIJ MERUM VOORKOMEN
TV Ellef – Sun, 08 Dec 2013 18:12:00 Z
De stichting wil dat de boerderij op de gemeentelijke monumentenlijst wordt geplaatst. De boerderij verdient die status vanwege met name de monumentale kap, opgebouwd uit olmen. Eind september is daarom al vóórbescherming van het pand aangevraagd bij het College van B & W. Dat maakte de stichting vandaag bekend. De boerderij moet wijken voor nieuwbouw. Aan de rand van die sportvelden zou Meulen Bouw uit Weert een vijftal woningen en een tweetal villas bouwen.

Gemeente Zuidplas.

Nieuwbouwplannen voor Schoolstraat en Burgemeester Klinkhamerweg
Dichtbij.nl Krimpenerwaard – Fri, 06 Dec 2013 05:53:00 Z
ZEVENHUIZEN – Aan de Schoolstraat (1-39) en Burgemeester Klinkhamerweg (1 – 23) in Zevenhuizen worden twee nieuwbouwprojecten gerealiseerd. Op dinsdagavond 26 november konden de huurders van deze woningen en belangstellenden uit de directe omgeving kennis nemen van de nieuwbouwplannen. De bestaande woningen zijn sterk verouderd en aan vervanging toe.