Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2013-48

02 december 2013 09:51 uur

Gemeente Almelo.

Veel belangstelling toekomst oude stadhuis
Omroep Almelo – Tue, 26 Nov 2013 19:31:00 Z
Wat moet er gebeuren met het oude stadhuis. Volgens eerdere onderzoeken door onder meer TMZ zorg was hergebruik van het gebouw niet haalbaar. Sterker, afbraak zou beter en goedkoper zijn dan hergebruik. Toch kwamen er stemmen op voor het behoud van het gebouw van architect Oud. De buitenkant zou dan bijna ongewijzigd worden. Ook een bedrijf voor flexwerken ziet iets in het gebouw om jonge ondernemers een flexibele kantoorruimte en werkomgeving te bieden.

Gemeente Barneveld.

Sloop ‘GvP-gebouw’ Barneveld begin volgend jaar
Barneveldse Krant – Thu, 28 Nov 2013 11:04:00 Z
BARNEVELD – Het oude pand van het Groen van Prinsterercollege aan de Schoutenstraat in Barneveld wordt begin volgend jaar gesloopt. Met uitzondering van één bestaand gebouwdeel, dat geïntegreerd wordt in de nieuw te bouwen Eben-Haëzerschool, worden alle bestaande overige bouwwerken verwijderd.Door Wouter van DijkDat meldt het college van burgemeester en wethouders, die voor het sloopwerk nu een bedrag van 25.000 euro uittrekt. Momenteel wordt het sloopwerk voorbereid.

Gemeente Breda.

Grote brand verwoest deel Antonissen Interieurbouw in Fatimastraat Breda
Omroep Brabant – Mon, 02 Dec 2013 00:27:00 Z
BREDA – Bij Antonissen Interieurbouw aan de Fatimastraat in Breda is zondag aan het eind van de middag een zeer grote brand uitgebroken. Vanwege de rook moesten bewoners ramen en deuren gesloten houden. Ook liet de brandweer uit voorzorg enkele woningen ontruimen. Om kwart voor tien werd het sein brand meester gegeven. De brand brak uit in de meubelmakerij van Antonissen en sloeg voor zover bekend niet over. De brandweer redde de naastgelegen verfspuiterij van de ondergang.

Gemeente Dalfsen.

Sloop in Hoonhorst om waterbelevingsparkje
DalfsenNet – Thu, 28 Nov 2013 21:37:00 Z
HOONHORST – Direct naast het molenterrein is Kappers voornemens een klein terreintje in te richten als waterbelevingspark, hoe dat er precies uit komt te zien is nog niet bekend, maar dat zal het komend voorjaar duidelijk worden. Aangezien het terreintje grensde aan een oude schuur van de familie Holterman en op het dak nog asbestplaten lagen is in goed overleg afgesproken dat die schuur gesloopt gaat worden.

Gemeente Dantumadeel.

Feanwâlden op de schop
WaldNet – Fri, 29 Nov 2013 22:12:00 Z
FEANWÂLDEN – Wethouder van de gemeente Dantumadiel Roelof Bos presenteerde vrijdagavond de plannen van Feanwâlden Foarút. Het centrum gaat op de schop, er komt een nieuw dorpshuis en een nieuw bouwterrein. In dorpshuis de Mienskip luisterden ruim 150 mensen naar wethouder Bos. Als eerste wordt volgend jaar april het oude Hubo-gebouw aan de Koemarkt gesloopt. Volgens de Feanwâldsters sluit dit gebouw nu het centrum af. Na de sloop wordt de Koemarkt opnieuw ingericht.

Gemeente Eindhoven.

Oude Kerkpad wordt vervroegd helemaal gesaneerd
Eindhovens Dagblad – Fri, 29 Nov 2013 01:34:00 Z
Dat zegde wethouder Frank van der Meijden (CDA, Milieu) donderdag toe aan ongeruste omwonenden. Dat deed hij tijdens een gesprek met hen in het gemeentehuis. Deze week werd bekend dat er asbestverontreiniging is aangetroffen in het pad. Dinsdag legde de Arbeidsinspectie er bij een routinecontrole graafwerkzaamheden voor een gasleiding stil omdat het werk niet aan de inspectie was gemeld en niet werd voldaan aan regels voor omgaan met asbest.

Gemeente Enschede.

Super Emté Stadsveld tegen de vlakte
TC Tubantia – Fri, 29 Nov 2013 16:52:00 Z
Vier dagen hadden de slopers van het bedrijf Kamphuis nodig om het vroegere pand van super Emté in Stadsveld van de aardboven te laten verdwijnen. Op de plek van de supermarkt komt een mooi plein.  Gistermiddag was het karwei geklaard.

Gemeente Goes.

Bezwaar tegen sloop Veerhuis
De Bevelander – Tue, 26 Nov 2013 17:12:00 Z
Erfgoedvereniging Heemschut wil niet dat het Veerhuis in Wolphaartsdijk wordt gesloopt en heeft haar visie in deze toegestuurd aan het college van Burgemeester en Wethouders van Goes laten weten. De eigenaresse is voornemens het karakteristieke pand, dat inmiddels drie jaar leeg staat en waarin voorheen een restaurant was gevestigd, te vervangen door een nieuw gebouw voor een horecabedrijf plus appartementen.

Gemeente Hof van Twente.

Ernstige betonrot in zwembad De Vijf Heuvels in Markelo
RTV Oost – Sat, 30 Nov 2013 07:42:00 Z
De renovatie van zwembad De Vijf Heuvels in Markelo valt duurder uit dan begroot. Dat is het gevolg van ernstige betonrot, zo meldt de TC Tubantia. De financiële tegenvaller bedraagt minstens 100.000 euro. Volgens wethouder Pieter van Zwanenburg heeft dit geen gevolgen heeft voor het vervolg van de opknapbeurt, omdat de tegenvaller binnen de begroting van het zwembad kan worden opgevangen. De betonrot kwam aan het licht bij een inspectie van het zwembad.

Gemeente Kerkrade.

Sloop leegstaande panden Hamstraat Kerkrade
Vastgoedmarkt – Thu, 28 Nov 2013 11:12:00 Z
De provincie Limburg begint volgende week met de sloop van een aantal leegstaande panden aan de Hamstraat in Kerkrade. De sloop is onderdeel van de voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van de Buitenring Parkstad Limburg. MNO Vervat, de aannemer van de Buitenring, voert deze uit. De Raad van State verleende op 16 november 2012 toestemming voor de voorbereidende werkzaamheden, waaronder de sloop van panden.

Gemeente Leeuwarden.

Asbest in kinderdagcentrum Leeuwarden
Leeuwarder Courant – Tue, 26 Nov 2013 18:28:00 Z
LEEUWARDEN – Kindercentrum Triangel aan de Bachstraat in Leeuwarden is met onmiddellijke ingang gesloten. Bij werkzaamheden in het pand is dinsdag asbest gevonden.De komende dagen wordt nader onderzoek verricht door een gespecialiseerd bureau. SKL Kinderopvang wil niet op de uitkomsten wachten en neemt het zekere voor het onzekere en heeft de Triangel tot nader orde gesloten.De kinderen worden per groep verhuisd naar SKL-locaties in de buurt.

Gemeente Oss.

Sloop Bernhoven Oss in volle gang
Brabants Dagblad – Fri, 29 Nov 2013 16:35:00 Z
OSS – Het zal veel Ossenaren niet ontgaan zijn. De sloop van het oude ziekenhuis Bernhoven in Oss is in volle gang. Sloopbedrijf Gubbels heeft inmiddels de eerste gebouwen gestript en asbestvrij gemaakt. Die bebouwing gaat nu tegen de vlakte. De grotere, robuuste gebouwen, zijn begin volgend jaar aan de beurt. Harry Gubbels: “De sloop loopt volgens planning. We zorgen dat we alles wat nog bruikbaar is, scheiden en houden zo schoon puin over.

Gemeente Rotterdam.

Rotterdam krijgt sloopregeling van 8 miljoen
Dichtbij.nl – Thu, 28 Nov 2013 11:03:00 Z
ROTTERDAM – Vandaag maakte het stadsbestuur haar plannen bekend voor het aanpakken van de luchtkwaliteit in Rotterdam. Eén van de belangrijkste voorstellen is het instellen van een sloopregeling met een budget van 8 miljoen euro. Een initiatief van CDA-raadslid Nelleke Weltevrede; voor de zomer diende zij hiertoe een voorstel in. “De CDA-fractie is erg tevreden dat het college ons voorstel voor een sloopregeling heeft overgenomen. Wij geloven in het stimuleren van goed gedrag.

Gemeente Wageningen.

Sloop voormalige ziekenhuis Wageningen begonnen
De Gelderlander – Tue, 26 Nov 2013 18:16:00 Z
WAGENINGEN – Medewerkers van het sloopbedrijf André Winkel uit Houten zijn deze week begonnen met de sloop van het voormalige ziekenhuis De Hucht aan de Generaal Foulkesweg in Wageningen. Een woordvoerder van het bedrijf zegt dat de slopers zeker tot het eind van het jaar bezig zijn.

Gemeente Zwartewaterland.

Mogelijk asbest aangetroffen bij Meppelerdiepsluis
Genemuiden Actueel – Tue, 26 Nov 2013 18:36:00 Z
ZWARTSLUIS – Tijdens werkzaamheden langs de oevers van het Meppelerdiep is asbestverdacht materiaal aangetroffen. Deze week laat Rijkswaterstaat een gecertificeerd bedrijf nader onderzoek verrichten. Dit onderzoek duurt ongeveer een dag en na ruim een week zullen de resultaten van de analyses beschikbaar zijn. Op basis van de uitkomsten zal worden bepaald wat er verder moet gebeuren.

Gemeente Zwolle.

Extra lang weekeind
DalfsenNet – Thu, 28 Nov 2013 21:37:00 Z
ZWOLLE – DALFSEN – Vele leerlingen ook uit Dalfsen hebben een extra lang weekeind. Het gaat dan om leerlingen van de Thorbecke scholengemeenschap in Zwolle waar gisteren asbest is geconstateerd. Een leerling gaf vandaag al aan: “dit is mijn beste schoolweek sinds ik daar op school zit”. Want bij toeval hoefde hij begin van de week ook alleen maar voor de middag naar school. Lees hier meer op RTV oost over het asbest.

Geen gezondheidsrisico asbest Thorbecke Zwolle, lessen maandag hervat
RTV Oost – Fri, 29 Nov 2013 16:42:00 Z
Op middelbare school het Thorbecke in Zwolle worden maandag de lessen weer hervat, nadat de school eind deze week dicht ging vanwege de vondst van asbest. Uit onderzoek blijkt dat er geen gezondheidsrisico is en ook nooit is geweest.  Donderdag werd duidelijk dat er mogelijk asbest zat in het schoolgebouw aan de Dokter van Heesweg. De directie besloot daarom uit voorzorg alle leerlingen en personeelsleden naar huis te sturen.