Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2013-47

25 november 2013 09:49 uur

Gemeente Assen.

Asbest in clubhuis Asser scoutinggroep De Zwervers
RTV Drenthe – Tue, 19 Nov 2013 17:53:00 Z
ASSEN – In het clubhuis van de Asser scoutinggroep De Zwervers is asbest aangetroffen. Het asbest werd gevonden bij het opruimen van een omgevallen boom die tijdens de oktoberstorm op het dak viel. De beheerder besloot het pand direct te sluiten en af te zetten. Voordat het asbest werd aangetroffen waren de kinderen van de scouting zelf al druk aan het opruimen geweest.

Gemeente Bergen op Zoom.

Alle Cort Heyligers Kazernegebouwen behouden
Bergen op Zoomse Bode – Sun, 24 Nov 2013 14:06:00 Z
Woningcorporatie Stadlander zit in zijn maag met twee legeringsgebouwen en voormalige keuken op de voormalige Cort Heyligerskazerne. Het verbouwen tot woningen is duur en complex, de huidige woningmarkt laat deze investeringen niet toe.  De kazernegebouwen zijn geen rijksmonument waardoor de mogelijkheid tot sloop openstaat. Dit zeer tegen de wens van nieuwe bewoners van het Groene Gordijn die hun uitzicht en woonbeleving mogelijk zien veranderen.

Gemeente Breda.

Overbodige gymzaal in Geeren-Zuid wordt gesloopt
Dichtbij.nl Breda – Wed, 20 Nov 2013 13:27:00 Z
BREDA – De gymzaal aan de Willem van Kesselstraat 36 in Geeren-Zuid is overbodig geworden en wordt daarom gesloopt. De locatie van de te slopen gymzaal is onderdeel van het nieuwe buurtpark Geeren-Zuid. Op maandag 2 december starten de werkzaamheden. Als eerste worden bouwhekken geplaatst, de leidingen van de nutsvoorzieningen en het asbest worden verwijderd. De gemeente ziet erop toe dat verwijdering van het asbest gebeurt volgens geldende regels.

Gemeente Deventer.

Sloopronde Rivierenwijk in februari
De Stentor – Wed, 20 Nov 2013 17:00:00 Z
DEVENTER – De volgende sloopronde in de Rivierenwijk staat gepland voor februari volgend jaar. Twee flats aan de Spuistraat (samen 36 adressen) en 32 rijtjeswoningen aan de Zaanstraat, Dommelstraat en Spuistraat worden dan afgebroken. De sloop van de overige adressen in het oude deel van de Rivierenwijk (Geulstraat en delen van de Spui- en Dommelstraat) is met onbekende termijn uitgesteld.

Gemeente Hoorn.

Sloop flats Hoorn deels stilgelegd
Noordhollands Dagblad – Wed, 20 Nov 2013 17:13:00 Z
HOORN – De sloop van de zogeheten E-blokken van de Sterflats in de wijk Grote Waal heeft een aantal weken deels stilgelegen. De Arbeidsinspectie had dat bevolen omdat er bij het werk aan een aantal regels niet werd voldaan. Woensdag is het werk hervat. Volgens Brenda Blankendaal van Intermaris kon er enkele weken niet meer met de sloopkraan gewerkt worden, omdat er volgens de inspectie een aantal regels niet werd nageleefd. Andere werkzaamheden konden wel worden uitgevoerd.

Gemeente Kampen.

Burgwal tijdelijk afgesloten
Gemeente Kampen – Tue, 19 Nov 2013 18:00:00 Z
19-11-2013 Vanwege de tweede fase van de nieuwbouw van het woonzorggebouw Margaretha gaat vanaf donderdag 21 november de Burgwal tussen de Burgwalstraat en de Geerstraat dicht voor al het verkeer. Dan start namelijk de sloop van het pand aan de Burgwal. Dit duurt tot en met vrijdag 20 december.

Gemeente Lelystad.

Lelystad – Oudste schoolgebouw De Vuurtoren definitief dicht
Omroep Flevoland – Mon, 18 Nov 2013 16:17:00 Z
Oudste schoolgebouw De Vuurtoren definitief dicht Bekijk alle foto’s (2) Het oudste schoolgebouw van Lelystad is maandagmiddag definitief gesloten. De eerste directeur van de Vuurtoren in de Zuiderzeewijk nam, samen met leerlingen van nu, nog een kijkje in het gebouw aan de Middelgronden.De leerlingen zitten nu tijdelijk in noodlokalen aan de Waddenlaan. Uiteindelijk krijgen ze onderdak in de nog te bouwen Multifunctionele Accommodatie Zuiderzeewijk.

Gemeente Meppel.

Laatste protest tegen sloop markthallen Meppel
RTV Drenthe – Sun, 24 Nov 2013 16:53:00 Z
MEPPEL – De strijd voor het behoud van de markthallen in Meppel lijkt gestreden. Afgelopen week belandde het burgerinitiatief van de Meppelse Charlotte Luijerink om de sloop van de hallen te stoppen bij het college van B & W. Maar waarschijnlijk wordt daar weinig mee gedaan. De gemeente gaat twee supermarkten en een parkeergarage op de plek waar nu nog de markthallen staan bouwen.

Gemeente Oldebroek.

Sloop pand Koops Wezep in volle gang
Locourant – Wed, 20 Nov 2013 17:04:00 Z
WEZEP – Kraanmachinist Jean-Paul en vrachtwagenchauffeur Wim zijn ook vandaag in volle gang om het laatste deel van het pand van Koops tegen de vlakte te krijgen. De loodsen aan de achterzijde, waar volgens Wim de jeugd een heuse hangplek hadden gebouwd, zijn inmiddels geheel verdwenen. tijdens de sloop van het pand kwamen de heren van de Kruse Groep van alles en nog wat tegen. Blikken verf, archiefmateriaal en zelfs een decor. ‘Het pand staat werkelijk op instorten.

Gemeente Rhenen.

“Restauratie Cuneratoren Rhenen start waarschijnlijk begin volgend jaar”
Reformatorisch Dagblad – Fri, 22 Nov 2013 21:39:00 Z
De gemeente Rhenen heeft goede hoop dat er snel kan worden begonnen met de restauratie van de toren van de Cunerakerk in Rhenen. Het 82 meter hoge bouwwerk staat sinds september in de steigers. “We zijn bijna klaar met het restauratieplan en met de selectie van de aannemer. Als over een paar weken de aannemer bekend is, zou die de volgende dag aan de slag kunnen. We hopen begin volgend jaar volop aan de gang te zijn met de restauratie”, aldus burgemeester Van Oostrum deze week.

Gemeente Strijen.

Uitslaande brand in meubelhal Strijen
Brabants Dagblad – Sat, 23 Nov 2013 10:10:00 Z
STRIJEN – Een zeer grote brand heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een meubelhal aan de Chr. Huygensstraat in Strijen in de as gelegd. Niemand raakte gewond. Uitslaandenbrand Door nog onbekende oorzaak brak de brand rond 03.00 uur uit, waarna de vlammen direct om zich heen grepen en de brand al snel uitslaand werd. De brandweer was er vlug bij, maar kon al snel niet meer doen dan omliggende panden tegen de vlammen beschermen en de meubelhal gecontroleerd uit laten branden.

Gemeente Tiel.

Voedselbank Rivierenland naar voormalig Malkander
De Gelderlander – Sat, 23 Nov 2013 09:12:00 Z
TIEL – De Voedselbank Rivierenland in Tiel heeft een nieuw onderkomen gevonden. Op korte termijn trekt de organisatie in het voormalige gebouw van kinderdagverblijf Malkander aan de Schullstraat in Tiel. De voedselbank is nu nog gevestigd in het voormalige GGR Gasgebouw op de hoek van de Westluidense- en de Waalstraat in de stad. De organisatie moet hier op 6 januari uit zijn. Dan beginnen de eerste sloopwerkzaamheden.

Gemeente Vught.

Oude basisschool Vught wijkt voor nieuwbouw
Brabants Dagblad – Mon, 18 Nov 2013 16:25:00 Z
VUGHT – De sloop van de voormalige Slingsby van Hoven-school, later basisschool de Groene Beuk en de Piramide – aan het Versterplein in Vught – is in volle gang en duurt nog zo’n twee weken. Twee ingemetselde gedenkstenen worden gespaard en geschonken aan het Vughts Museum.

Gemeente Zevenaar.

Sloop van De Vondel en Lentepret
De Gelderlander – Sun, 24 Nov 2013 19:31:00 Z
ZEVENAAR – De verouderde gebouwen van De Vondel en peuterspeelzaal Lentepret in Zevenaar gaan tegen de grond. De gemeentelijke panden zijn niet meer nodig om verenigingen of instellingen te huisvesten, aldus de gemeente Zevenaar. Sloop levert de gemeente een bezuiniging van 28.000 euro op. Het voormalige gebouw van Lentepret staat aan de Verdistraat. De Vondel bevindt zich naast basisschool De Fonkelsteen. De bedoeling is om de sloop aan het begin van het nieuwe jaar uit te voeren.