Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2013-46

18 november 2013 15:59 uur

Gemeente Almere

Verwijderen asbesthoudende platen gestart
Woningstichting GoedeStede – Thu, 14 Nov 2013 08:31:00 Z
Vanaf maandag 18 november 2013 worden de asbesthoudende platen verwijderd van onze woningen op de Klokkeluiderstraat 7 t/m 41. De gevelplaten en privacyschermen bevatten een geringe hoeveelheid asbest. Dit type asbest brengt nauwelijks gezondheidsrisico’s met zich mee. Er wordt met de grootst mogelijke zorgvuldigheid gewerkt volgens de wettelijk vastgestelde richtlijnen. De gemeente heeft voor deze werkzaamheden een vergunning verleend.

Gemeente Amsterdam.

Deur naar sloop in Van der Pekbuurt toch weer open
Dichtbij.nl – Thu, 14 Nov 2013 08:13:00 Z
AMSTERDAM – De kwestie rondom de Van der Pekbuurt in Noord krijgt opnieuw een staartje. Ymere kondigt in een nieuw rapport aan dat de sloop van 14 woningen goedkoper is dan renovatie. Hiermee laait het vuurtje opnieuw op. Dit rapport is tegen het zere been van bewoners en SP Amsterdam Noord. Al bijna negen jaar is er strijd over de Van der Pekbuurt tussen de woningbouwvereniging en bewoners. In december vorig jaar werd nog bekend dat sloop niet haalbaar zou zijn.

Deur naar sloop in Van der Pekbuurt toch weer open [update]
Dichtbij.nl – Sun, 17 Nov 2013 10:13:00 Z
AMSTERDAM – De kwestie rondom de Van der Pekbuurt in Noord krijgt opnieuw een staartje. Ymere kondigt in een nieuw rapport aan dat de sloop van 14 woningen goedkoper is dan renovatie. Hiermee laait het vuurtje opnieuw op. Dit rapport is tegen het zere been van bewoners en SP Amsterdam Noord. Al bijna negen jaar is er strijd over de Van der Pekbuurt tussen de woningbouwvereniging en bewoners. In december vorig jaar werd nog bekend dat sloop niet haalbaar zou zijn.

Gemeente Ede.

Karakteristieke panden Ede in kaart gebracht
De Gelderlander – Mon, 18 Nov 2013 07:17:00 Z
Twee personen gaan de komende tijd heel de gemeente Ede door, op zoek naar mooie, bijzondere of historische panden. Het doel: een nieuwe lijst samenstellen van karakteristieke panden. Gebouwen die op de lijst staan, worden vervolgens in bestemmingsplan beschermd en mogen niet zomaar gesloopt worden. De mogelijkheden voor verbouw worden niet beperkt. Op dit moment kent Ede al een lijst van karakteristieke panden.

Gemeente Haarlem.

Haarlem sleept Syntrus Achmea voor rechter
Vastgoedmarkt – Thu, 14 Nov 2013 08:11:00 Z
De gemeente Haarlem spant een kort geding aan tegen Syntrus Achmea, de hypotheekhouder van Haarlem Energy. Dit onderdeel van Fortress is de eigenaar van de gronden met daarop de gebouwen op het Nieuwe Energie-terrein. De gebouwen zijn de afgelopen jaren niet onderhouden en daardoor steeds meer in verval geraakt. Dat meldt de gemeente. Vanwege ‘de zorg om het industrieel erfgoed’ op Nieuwe Energie, heeft het stadbestuur in november 2011 een last onder dwangsom opgelegd.

Gemeente Houten.

Sloop opstallen honk-, soft- en handbal verenigingen
Gemeente Houten – Thu, 14 Nov 2013 01:02:00 Z
Op 25 november begint de sloop van de nog aanwezige opstallen van de voormalige sportverenigingen aan de Warinenpoort. De honk-, soft- en handbalvereniging zijn inmiddels verhuisd naar Sport- en werklandschap Meerpaal. De achtergebleven kleedruimte, clubgebouw en andere opstallen maken plaats voor de herontwikkeling van dit gebied tot villapark.

Gemeente Kerkrade.

Gemeente koopt scheurende bouwval
deOndernemer.nl – Thu, 14 Nov 2013 08:24:00 Z
De gemeente Kerkrade wil de Campus kopen voor een bedrag van 1,3 miljoen euro. Het in 2005 gebouwde scholencomplex werd in september vorig jaar gesloten nadat er scheuren in het gebouw waren ontdekt. De gemeente hoopt dat door de aankoop vmbo-onderwijs in Kerkrade kan blijven. Daarvoor moet wel blijken dat het gebouw nog kan worden opgeknapt, blijkt uit een woensdagavond aan de gemeenteraad voorgelegd plan. Zo niet, dan volgt alsnog sloop.

Gemeente Montferland.

Eerst asbest uit oude gebouw Het Kompas, dan sloop
De Gelderlander – Thu, 14 Nov 2013 06:29:00 Z
DIDAM – Eerst moet het asbest worden verwijderd uit het oude schoolgebouw van Het Kompas in Didam. Pas daarna kan het gebouw worden gesloopt. Bekijk ook… Laatste blik Het Kompas in Didam Brede School Zuid in Didam in gebruik genomen Volgens de gemeente Montferland, eigenaar van het gebouw en de grond, gaat het om een geringe hoeveelheid asbest. Brede School Het gebouw is niet meer nodig, omdat de kinderen en leerkrachten nu gehuisvest zijn in de nieuwe Brede School Zuid.

Gemeente Muiden.

Sluiting RCM
Kabelkrant Muiden – Muiderberg – Fri, 15 Nov 2013 01:48:00 Z
Het Recreatie Centrum Muiden (RCM) sluit met ingang van 1 mei 2014 haar deuren. Het RCM zal gesloopt worden, omdat de locatie nodig is voor de ontwikkeling van de Bloemendalerpolder. In 2009 heeft de provincie het RCM voor vier jaar in bruikleen gegeven aan de gemeenten Muiden en Weesp. Hierdoor konden diverse sportverenigin-gen nog vier jaar gebruik maken van de accommodatie. Die termijn loopt 1 mei 2014 af. De betreffende verenigingen zijn begin deze week geïnformeerd over de sluiting.

Gemeente Nuth.

Update: Grote brand Thermiekstraat
Gemeente Nuth – Fri, 15 Nov 2013 02:27:00 Z
Sinds vanochtend zijn de opruimingswerkzaamheden van de zichtbare asbestdeeltjes in het getroffen gebied Handelsweg en gedeelte Thermiekstraat voortgezet. Om verdere verspreiding van asbestdeeltjes te voorkomen wordt ook de groenvoorziening zoals struiken en bodembedekking plus een gedeelte van de toplaag weggehaald. De bomen die binnen het getroffen gebied staan worden schoongespoten.

Gemeente Nijmegen.

NEC wil De Goffert renoveren
Telegraaf – Thu, 14 Nov 2013 05:05:00 Z
NIJMEGEN – NEC wil zijn stadion grondig gaan vernieuwen. “De kern van De Goffert blijft bestaan, maar voor de rest is het de bedoeling dat er een renovatie plaatsvindt”, aldus algemeen directeur Bart van Ingen. NEC is in gesprek met de gemeente om dit plan te realiseren. Van Ingen: “Mocht deze constructie niet doorgaan, dan hebben we nog drie tot vier locaties als alternatief voor de bouw van een compleet nieuw stadion.

Gemeente Roosendaal.

Brand in leegstaande loods Roosendaal, mogelijk asbest vrijgekomen
Brabants Dagblad – Sat, 16 Nov 2013 12:10:00 Z
ROOSENDAAL – Bij een brand in een leegstaande loods bij de oude timmerfabriek aan de Westelijke Havendijk in Roosendaal is zaterdagmorgen mogelijk asbest vrijgekomen. Iets voor half twaalf kreeg de brandweer een melding dat er brand was in het pand. Het Scherpdeel is afgezet vanwege mogelijk asbest gevaar. Over de oorzaak van de brand is niets bekend.

Gemeente Rotterdam.

Bewoners positief over plannen Speelstad Rotterdam
RTV Rijnmond – Wed, 13 Nov 2013 22:43:00 Z
Bewoners van Rotterdam Charlois zijn veelal positief over de plannen voor Speelstad Rotterdam. Woensdagavond organiseerde ondernemer Hennie van der Most samen met de deelgemeente een inloopavond voor omwonenden van het voormalig AVR-gebouw aan de Doklaan. Enkele tientallen mensen kwamen af op het informatiemoment op de plek waar straks het nieuwe Rotterdamse pretpark moet komen.

Gemeente Steenwijkerland.

Onderzoek toekomst dorpshuis Ossenzijl
De Stentor – Fri, 15 Nov 2013 07:21:00 Z
OSSENZIJL – Burgemeester en wethouders gaan de gemeenteraad voorstellen 45.000 euro beschikbaar te stellen om een plan uit te werken voor renovatie danwel nieuwbouw van dorpshuis De Slinger in Ossenzijl. “Belangrijke voorwaarde voor daadwerkelijke uitvoering is wel dat het gedragen moet worden door de inwoners van het dorp”, laat wethouder Peter van der Terp weten.