Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2013-45

11 november 2013 08:17 uur

Gemeente Amsterdam.

Boerderij verwoest door brand in Amsterdam-Noord
RTV Noord-Holland – Wed, 06 Nov 2013 06:58:00 Z
De brand brak rond 01.30 uur uit en werd al snel opgeschaald naar grote brand. De brand was zo fel dat ook de loods naast de boerderij volledig uitbrandde. De brandweer heeft beide gebouwen gecontroleerd laten uitbranden. Er zijn geen gewonden gevallen. Wel is er asbest vrijgekomen. Kleine stukjes zijn op de weg, het fietspad en weiland achter de boerderij terecht gekomen. Een gespecialiseerd bedrijf zal deze stukjes verwijderen.

Gemeente Delfzijl.

Woningstichting Acantus heeft besloten twee flats in de Finsestraat in Delfzijl te slopen. Het gaat om de huisnummers 72 tot en met 84C en 152 tot en met 164c. De gemeente heeft ingestemd met dit besluit en de bewoners hebben een definitieve sloopaanzegging ontvangen. Het besluit is ook afgestemd met het Bewoners Platform Delfzijl (BPD). Omdat het inwonertal sterk daalt in de gemeente Delfzijl, zijn er minder woningen nodig. Gekozen is om deze twee verouderde flats op termijn te slopen, omdat hier grote investeringen moeten plaatsvinden om de levensduur van de woningen te verlengen. De sloop vindt plaats, zodra alle bewoners zijn verhuisd.

Gemeente Ede.

Gemeenteraad akkoord met sloop MGD-gebouw
De Gelderlander – Fri, 08 Nov 2013 07:04:00 Z
EDE – De Edese gemeenteraad wil de sloop van het voormalige gebouw van de Militair Geneeskundige Dienst (MGD) aan de Eikenlaan in Ede niet tegenhouden. Dat bleek donderdagavond bij de oordeelsvormende vergadering van de raad.

Gemeente Groningen.

Steelande sloopt vijftig beschimmelde woningen in Hoogkerk
RTV Noord – Wed, 06 Nov 2013 06:03:00 Z
Steelande Wonen gaat in de Suikerbuurt in Hoogkerk vijftig woningen slopen. De woningcorporatie doet dit omdat veel huizen kampen met vochtproblemen en schimmel, na een mislukte renovatie in de jaren negentig. Steelande en de buurtbewoners liggen sindsdien met elkaar in de clinch. Vanaf 2015 wordt begonnen met de afbraak van de woningen. Op de plaats van de oude woningen wil de woningcorporatie nieuwe huizen gaan bouwen.

Gemeente Den Helder.

Mogelijk sloop kerktoren Lorentzstraat
Den Helder Actueel – Fri, 08 Nov 2013 08:14:00 Z
Ronald Boutkan | 08-11-2013 09:00 Den Helder – Sloop dreigt mogelijk voor de kerktoren op de hoek van de Lorentzstraat met de Pasteurstraat. De ledenvergadering van de Helderse Historische Vereniging (HHV) heeft het bestuur donderdag toestemming gegeven, indien nodig, een sloopvergunning aan te vragen. Een van de leden van de HHV, Ruud Claessen, schrijft op Facebook: “De HHV heeft de toren van de Opstandingskerk destijds door de gemeente in de maag gesplitst gekregen, zo beweert het bestuur.

Gemeente Leiden.

Tuinstadwijk Leiden ondergaat groot onderhoud
Duurzaamgebouwd.nl – Thu, 07 Nov 2013 11:32:00 Z
Bij het renovatieproject Tuinstadwijk Leiden worden 252 woningen voorzien van nieuwe kunststof kozijnen en deuren met veilige, duurzame en energiezuinige aspecten. Het project werd onlangs genomineerd voor de VKG architectuurprijs Renovatie 2013/2014, die op 3 december 2013 wordt uitgereikt.Het project in Leiden wordt uitgevoerd door Ploeg Kozijnen, die de kozijnen van Deceuninck op eigen locatie in Nieuw Vennep vervaardigt.

Gemeente Medemblik.

Sloop oud tenniscomplex Wognum
Gemeente Medemblik – Sun, 10 Nov 2013 23:57:00 Z
Volgende maand start een aannemer in opdracht van de gemeente met de sloop van het gehele tenniscomplex aan de Grietje Slagterlaan in Wognum. Tennisvereniging Wognum is afgelopen zomer verhuisd naar een nieuw complex aan de Clappslaan in Wognum. Sindsdien staat het oude complex aan de Grietje Slagterlaan 1 leeg. Er zijn voorbereidingen getroffen om het gebouw te slopen en de banen, inclusief de hekwerken te verwijderen. De planning is dat de werkzaamheden voor het nieuwe jaar zijn afgerond.

Gemeente Noordoostpolder.

Bant – Bewoners willen nieuwbouw Mercatus niet
Omroep Flevoland – Wed, 06 Nov 2013 05:40:00 Z
‘Laat ons hier zitten tot we er niet meer zijn’. Dat is het voorstel van de bewoners van de Dwarsstraat in Bant aan woningcorporatie Mercatus. Mercatus wil de seniorenwoningen in de straat slopen om even verderop in het dorp een nieuwbouwcomplex te te realiseren. De bewoners werden dinsdagavond tijdens een emotionele bijeenkomst geïnformeerd over de voorgenomen sloop. De bewoners weigeren hun woningen op te geven. Veel bewoners zijn op hoge leeftijd.

Karwijhof Nagele gemeentelijk monument
De Noordoostpolder – Thu, 07 Nov 2013 10:26:00 Z
NAGELE – De Karwijhof 1 – 32 in Nagele heeft cultuurhistorische waarde. Het is qua opzet een van de meeste gevarieerde hoven van de zeven die Nagele rijk is. Als eenheid is het bewaard gebleven en het is nog redelijk origineel. Het past binnen de doelstellingen en ambities van het projectplan Uitvoeringslab Nagele om het te behouden. Maar Mercatus heeft aangegeven de woningen niet langer te kunnen exploiteren en te willen slopen.

Gemeente Rhenen.

Rhenen sluit vieze volkstuinen
Reformatorisch Dagblad – Thu, 07 Nov 2013 10:39:00 Z
Het vervuilde volks­tuinencomplex aan de Doelenwal in Rhenen wordt opgeheven. De gemeente Rhenen ziet af van bodemsanering, omdat dat veel geld zou kosten. De grond van de vijftien volkstuinen is verontreinigd met zware metalen zoals lood, zink en cadmium.

Gemeente Rijswijk.

Graafschade derden oorzaak korte stroomuitval
Gemeente Rijswijk – Wed, 06 Nov 2013 07:49:00 Z
Delen van Rijswijk en Den Haag hebben dinsdag 5 november korte tijd te maken gehad met stroomuitval. De storing begon om 11:30 uur en was om 12:12 uur volledig opgelost door netbeheerder Stedin. Een hoogspanningskabel van Stedin is bij sloopwerkzaamheden door derden op de Jan Thijssenweg geraakt.

Gemeente Waterland.

Kans op vandalisme groot. Sloop voormalige Kohnstammschool Monnickendam
Rodi – Thu, 07 Nov 2013 11:15:00 Z
Kans op vandalisme groot Sloop voormalige Kohnstammschool Monnickendam MONNICKENDAM – De voormalige Kohnstammschool aan de Pierebaan in Monnickendam staat al geruime tijd leeg en op de locatie wordt binnenkort de nieuwe brede school Scholeneiland gebouwd. Vanwege het hoge risico op vandalisme en de aanwezigheid van asbest in het dak van het gebouw heeft gemeente Waterland besloten het leegstaande gebouw nu al te slopen.

Gemeente Werkendam.

Kris Kras bij met sloop bedreigde monumenten in Sleeuwijk
Omroep Brabant – Wed, 06 Nov 2013 07:05:00 Z
SLEEUWIJK – Onrust in Sleeuwijk. Door plannen van de gemeente Werkendam om een nieuwe haven aan te leggen, dreigen honderd monumentale huizen gesloopt te worden. De bewoners zijn boos en voeren actie.