Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2013-44

04 november 2013 10:36 uur

Gemeente Eemsmond.

Uitslaande brand twee schuren bij boerderij Oudeschip
Dagblad van het Noorden – Mon, 04 Nov 2013 07:27:00 Z
OUDESCHIP – In twee schuren van een boerderij aan de Klaas Wiersumsweg in Oudeschip (gemeente Eemsmond) is maandagmorgen tegen zevenen brand ontdekt. Beide schuren staan volledig in brand. De brandweer waarschuwt dat er mogelijk asbest vrijkomt. Met groot materieel is de brandweer op dit moment ter plaatse om het vuur te bestrijden. Daarbij is ook grootwatertransport ingezet. Er zijn geen persoonlijke slachtoffers, meldt de brandweer.

Gemeente Harlingen.

Vragen en antwoorden over asbest Gemeente Harlingen – Tue, 29 Oct 2013 16:32:00 Z Gisteren heeft de zuidwesterstorm ook in Harlingen veel schade aangericht. Onder andere zijn op de Willemshaven twee panden zwaar beschadigd. Na inspectie van het gebied rondom deze panden, hebben medewerkers van de gemeente geconstateerd dat er mogelijk asbest is vrijgekomen.Lees hier vragen en antwoorden over asbest.

Gemeente Hilvarenbeek.

Sloop panden Koestraat
Gemeente Hilvarenbeek – Thu, 31 Oct 2013 03:29:00 Z
In november start aannemersbedrijf Van Kaathoven grond en sloopwerken B.V. uit Beek en Donk met de sloop van onderstaande panden:.Woonhuis Koestraat 18Appartementen complex met 15 HAT-woningen Koestraat 20-48 evenVoormalig cultureel centrum Elckerlyc Koestraat 50-52De werkzaamheden zijn gepland vanaf 4 november tot en met 13 december 2013. De sloop bestaat uit verschillende onderdelen:Inrichting sloopterrein: op 4 november wordt gestart met de inrichting van het sloopterrein.

Gemeente Noordoostpolder.

Bant – Wethouder verbaasd over sloop seniorenwoningen
Omroep Flevoland – Sun, 03 Nov 2013 21:16:00 Z
Wethouder Wouter Ruifrok van de gemeente Noordoostpolder heeft zich hooglijk verbaasd over Woningcorporatie Mercatus. Die heeft de bewoners van de Dwarsstraat in Bant verteld dat hun seniorenwoningen worden gesloopt.Ruifrok reageert op het nieuws dat de bewoners een handtekeningenactie zijn begonnen omdat ze hun huis niet uit willen. Mercatus wil de woningen slopen en nieuwe bouwen op een andere plek in het dorp, in het zogenaamde Gat van Bant.

Gemeente Noordwijk.

Opnieuw start sloop Losplaatsweg
Nieuws van hier – Fri, 01 Nov 2013 14:05:00 Z
NOORDWIJK – Werd begin vorige maand met het onthullen van het projectbord reeds het officiël startsein gegeven voor de sanering en sloop van de voormalige gemeentewerf aan de Losplaatsweg in Noordwijk; vrijdagochtend deed wethouder Martijn Vroom het nog eens dunnetjes over. Dit keer was de wethouder uitgerukt om hoogstpersoonlijk de eerste muren naar beneden te halen.

Gemeente Papendrecht.

Gemeenten dienen beroep en verzoek om voorlopige voorziening in Papendrecht.net – Tue, 29 Oct 2013 18:19:00 Z DRECHTSTEDEN – De gemeenten Alblasserdam, Papendrecht en Hendrik-Ido-Ambacht hebben beroep ingediend bij de Rechtbank Den Haag tegen de vergunning aan Nedstaal voor proeven om asbesthoudend schroot te verwerken. Ook dienen de gemeenten een verzoek om voorlopige voorziening in waardoor Nedstaal niet met de proeven mag beginnen in afwachting van de uitspraak van de rechter.

Gemeente Tiel.

Overeenkomst beëindiging tankstation Havendijk Gemeente Tiel – Tue, 29 Oct 2013 18:37:00 Z Gemeente Tiel en de firma Van Dijkhuizen sluiten woensdag 30 oktober 2013 een overeenkomst voor de beëindiging van het tankstation en andere bedrijfsgebouwen aan de Havendijk-Echteldsedijk. Binnen vier jaar moet het tankstation zijn gesloopt en de bodem gesaneerd. Voor de vrijkomende grond is in het geldende bestemmingsplan een woonbestemming opgenomen.