Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2013-43

28 oktober 2013 14:21 uur

Gemeente Alkmaar.

Geen renovatie Huize Westerlicht zolang eigenaar MCA uitstelt Alkmaar Centraal – Wed, 23 Oct 2013 13:35:00 Z Alkmaar, 23 oktober 2013. OPA maakt zich zorgen over het monumentale Huize Westerlicht aan de Prinses Julianalaan. Sinds 1932 heeft het toongevende pand ouderen een mooi thuis gegeven, maar nadat het in 2004 verlaten werd, is het er langzamerhand wat triest uit gaan zien met dichtgetimmerde ramen, afbladderende verf, grafitti en rottende kozijnen. OPA vroeg het college wanneer er nou eens wat aan gedaan gaat worden.

Gemeente Alphen aan den Rijn

Sloop afgebrande manege begonnen Alphen Stad FM – Sun, 27 Oct 2013 12:43:00 Z ALPHEN AAN DEN RIJN – Bij Hippisch Centrum Zeegersloot in Alphen aan den Rijn is gestart met de sloop van het in september afgebrande complex. Pas als de sloop van het pand aan de Westkanaalweg is voltooid, wordt duidelijk hoe hoog het schadebedrag is. De oorzaak van de zeer grote brand op 8 september valt niet meer te achterhalen. Een elektrisch apparaat in de keuken vatte vlam. Er is niemand gewond geraakt. Ook alle paarden zijn in veiligheid gebracht.

Gemeente Amsterdam.

LEED Gold voor revitalisering Oval Tower Amsterdam Duurzaamgebouwd.nl – Wed, 23 Oct 2013 12:32:00 Z Het kantoorgebouw ‘Oval Tower’ aan de ArenA Boulevard in Amsterdam Zuidoost is gerevitaliseerd, met een besparing op het energieverbruik van 40 procent. Bij de transformatie werden nieuwe klimaatinstallaties, warmte-koudeopslag in de bodem en high-tech klimaatplafonds gerealiseerd. Het duurzaam gerenoveerde kantoor wordt gecertificeerd met een LEED Gold Core & Shell-label.Bouwbedrijf De Vries en Verburg  heeft de transformatie gerealiseerd, waarbij het gehele gebouw van ongeveer 28.

Gemeente Binnenmaas.

Sloop panden in Mijnsheerenland Hoekschewaard.nl – Wed, 23 Oct 2013 14:04:00 Z MIJNSHEERENLAND – De panden Wilhelminastraat 22 en 24 in Mijnsheerenland worden gesloopt. Dit besluit heeft VORM Ontwikkeling genomen met het oog op de veiligheid. De panden zijn vervallen en daarmee een mogelijk doelwit voor vandalisme. De fundering van de gebouwen blijft na de sloop behouden. Gemeente Binnenmaas heeft aandacht gevraagd voor de uitstraling van het straks braakliggende terrein. VORM Ontwikkeling heeft aangegeven hier zoveel mogelijk rekening mee te houden.

Gemeente Druten.

Koperen Droes wordt gesloopt De Waalkanter – Wed, 23 Oct 2013 15:20:00 Z DRUTEN -, – Van Eldijk Bouw Lelystad start 28 oktober met de sloop van het voormalige café De Koperen Droes, gelegen aan de Ambtshuisstraat in Druten.De sloop duurt een week. Na het slopen komt er een complex met elf appartementen voor in de plaats. Wanneer de bouw spoedig verloopt, wordt het eerste appartement in juni 2014 opgeleverd. Van de elf appartementen zijn er al zeven verkocht. Het gaat hier om streekgelieerde aspirant-kopers.

Gemeente Den Haag.

Sloop HTM-garage in Den Haag in volle gang Omroep West – Fri, 25 Oct 2013 17:11:00 Z DEN HAAG – De sloop van de HTM-garage aan de Telexstraat in de Haagse wijk Groente- en Fruitmarkt is in volle gang. De werkzaamheden begonnen in september en liggen op schema. Als alles goed gaat is alles in december klaar. Er blijft één hal staan. Daarin worden de bussen gewassen en getankt. De aardgasbussen van Veolia en de HTM mogen op last van de brandweer niet meer binnen staan. In oktober 2012 brandde een bus volledig uit in Wassenaar en ontstond bij het afblazen een enorme steekvlam.

Gemeente Den Helder.

Papier maakt geen verschil meer bij stemmen over stadhuis Den Helder Noordhollands Dagblad – Fri, 25 Oct 2013 16:00:00 Z DEN HELDER – Met een grote zwaai houden wethouder Suzanne den Dulk en notaris Greg Deul de groene stembus ondersteboven. Een flinke serie stembiljetten over het nieuw te bouwen stadhuis dwarrelt er uit. Het zijn de bijna-laatste loodjes in een race die allang geen race meer is. Want dat de meeste Nieuwediepers kiezen voor sloop van station en postkantoor en een totaal nieuw stadhuis op die plek is vrijdagmiddag allang duidelijk.

Stemming stadhuis gesloten: 6.051 burgers kiezen volledige nieuwbouw Den Helder Actueel – Fri, 25 Oct 2013 22:20:00 Z Er zijn precies 7.055 stemmen uitgebracht voor de varianten van het nieuwe stadhuis op de stationslocatie. Het grootste deel kwam binnen via de speciale website, 741 stemmen kwamen schriftelijk binnen. Die stemmen werden vrijdagmiddag geteld en ingevoerd op het stadhuis. De stembus werd vrijdagmiddag even na drie uur geleegd door wethouder Suzanne den Dulk en notaris Greg Deul.

Gemeente Hoensbroek.

Sloop Buitenringpanden gestart De Limburger – Limburgs Dagblad – Thu, 24 Oct 2013 13:07:00 Z Aan de Hommerterweg in Hoensbroek is een sloopbedrijf begonnen met de afbraak van de eerste ‘Buitenring-woningen’. De provincie Limburg heeft de afgelopen jaren ongeveer zestig woningen aangekocht die op of in de buurt van het 26 kilometer lange tracé van de Buitenring liggen. Volgens de provincie heeft het aannemersbedrijf dat gecontracteerd is om de weg aan te leggen besloten om alle woningen langs het tracé in een aaneengesloten periode van enkele weken te slopen.

Gemeente Hollands Kroon.

Badhuis dan toch gesloopt, één bal in de schoorsteen Wieringernieuws – Wed, 23 Oct 2013 13:45:00 Z HIPPOLYTUSHOEF – Het ‘Badhuis’, later tandartsenpraktijk van Jan Schuddeboom, aan de Van Pomerenstraat is dan toch onder de slopershamer gevallen. Het heeft even geduurd, maar nu gaat ook het laatste deel van de oude Mavo plat. De slopers vonden één bal tijdens de sloop. Volgens een omwonende zouden er een aantal in de schoorsteen hebben gezeten. Dat viel achteraf dus mee. Wel blijft een gedeelte van het pand staan waar de elektriciteitskabels in zitten van het nutsbedrijf.

Gemeente Landerd.

Actie van ADC bij Landerd Campus in Schaijk Brabants Dagblad – Wed, 23 Oct 2013 14:10:00 Z SCHAIJK – Zo’n dertig leden van de Anti Dierrpeoven Coalitie demonstreerden woensdag voor de poort van de Landerd Campus in Scahijk. Ze eisen de sloop van de daar aanwezige hondenkennels, zodat er zeker geen honden meer gehuisvest kunnen worden voor dierproeven. Van de Landerd Campus liet niemand zich zien. Toch vindt de ADC dat de acties nut hebben. Ze beïnvloeden op deze manier de publieke opinie. “Nederland telt twee miljoen honden. Die hebben allemaal deen baasje.

Gemeente Lisse.

Stek schrapt renovatie flat Lisse Leidsch Dagblad – Wed, 23 Oct 2013 15:13:00 Z LISSE – Woningcorporatie Stek zet een streep door de voorgenomen ingrijpende verbouwing van de flat De Kleine Ooievaar aan de Ooievaarstraat in Lisse. Onvoldoende bewoners (55 procent in plaats van de vereiste 70 procent) geven toestemming voor de aanpassingen. Stek gaat wel door met haar ‘verbetertraject’ bij de andere Poelpolderflats. De woningcorporatie was van plan voor 58.000 per woning aan De Kleine Ooievaar te gaan versleutelen.

Gemeente Loppersum.

‘Schoorsteen Rusthoven moet plat’ RTV Noord – Wed, 23 Oct 2013 14:30:00 Z De dertig meter hoge schoorsteen van de vroegere Steenfabriek Rusthoven bij Wirdum is levensgevaarlijk en moet worden afgebroken. Dat schrijft de gemeente Loppersum aan de eigenaar. Uit onderzoek van de NAM blijkt dat de al deels afgebrokkelde schoorsteen een volgende aardbeving niet zal overleven.De eigenaar wil wel meewerken aan de afbraak, maar dat geldt niet voor de Stichting Industrieel Erfgoed Noord-Nedetland.

Gemeente Maasdonk.

Asbest vrij bij schuurbrand in Geffen Thuis in het Nieuws – Sun, 27 Oct 2013 12:48:00 Z Het Maasdonkse brandweerkorps moest zondagochtend in actie komen aan de Bergstraat in Geffen. Een schuur achter een woonhuis had vlam gevat. Omdat de platengedekte schuur asbesthoudend materiaal bevatte zette de politie de wijde omgeving af. Door kordaat optreden van de weer snel aanwezige brandweer kon voorkomen worden dat de brand verder om zich heen greep. Een gespecialiseerd bedrijf zal verder bekijken of maatregelen in verband met eventueel vrijgekomen asbest noodzakelijk zijn.

Gemeente Raalte.

Nieuwe aanklacht tegen oud-wethouder van Raalte De Stentor – Sat, 26 Oct 2013 06:50:00 Z RAALTE – Als het aan Raaltenaar Willy Lourenssen ligt, beslist het Gerechtshof in Leeuwarden dat strafvervolging van oud-wethouder Ben Haarman in de asbestaffaire moet worden onderzocht. Lourenssen heeft samen met advocaat Joke van der Lem uit Deventer een zogeheten beklagprocedure opgestart waarin oplichting en bedrog door Haarman worden verondersteld.

Gemeente Rotterdam.

Gerenoveerde flat is bottenbreker RTV Rijnmond – Fri, 25 Oct 2013 17:34:00 Z Hij is net gerenoveerd, een flatgebouw aan de Rotterdamse Oldegaarde op Zuid, dat eerder nog op de slooplijst stond. Maar de net teruggekeerde bewoners zijn helemaal niet blij. Ondanks het ‘veilig-sein’ dat is afgegeven door woningbouwcorporatie Vestia en aannemer Dura Vermeer komen allerlei gebreken aan het licht.

Woningen verbeteren De Havenloods Zuid – Fri, 25 Oct 2013 17:29:00 Z IJSSELMONDE – Havensteder is gestart met het verbeteren van 320 woningen in Lombardijen, Complex 208. Dit is een krachtige impuls voor Rotterdam Zuid. Betaalbaar wonen na intensief onderhoud kán. Eind volgend jaar zijn alle woningen opgeleverd. Havensteder kiest in deze tijd voor het behouden en door exploiteren van woningen in plaats van sloop en nieuwbouw. Die beleidswijziging zal ook merkbaar zijn voor de rest van de woningen van Havensteder.

Gemeente Schiermonnikoog.

Renovatie Noordertoren gegund aan Bouwgroep Dijkstra Draisma Ministerie van Infrastructuur en Milieu – Wed, 23 Oct 2013 15:14:00 Z Rijkswaterstaat heeft de renovatiewerkzaamheden aan de vuurtoren, De Noordertoren, op Schiermonnikoog gegund aan Bouwgroep Dijkstra Draisma. De renovatiewerkzaamheden aan De Noordertoren starten eind november en duren naar verwachting ongeveer een half jaar. In verband met de werkzaamheden werken de verkeersleiders vanaf november vanuit een tijdelijke locatie naast de vuurtoren. De renovatiewerkzaamheden zijn bedoeld om de huisvesting van de verkeersleiders op de vuurtoren te moderniseren.

Gemeente Staphorst.

Ogg Rouveen wil boerderij naast kerk slopen Reformatorisch Dagblad – Fri, 25 Oct 2013 16:27:00 Z De oud gereformeerde gemeente in Nederland (oggiN) in Rouveen wil een boerderij naast haar kerk slopen, zodat er een nieuw gebouw met pastoriewoning en een kerkelijk centrum kunnen komen. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Staphorst besloot begin deze maand echter niet mee te werken. De boerderij is namelijk een gemeentelijk monument. In 2005 verrees er al een nieuwe kerk die twee keer zo groot was als het oude onderkomen uit 1929.

Gemeente Zwolle.

SWZ bouwt 25 appartementen in Dieze-Oost Vastgoedmarkt – Thu, 24 Oct 2013 06:38:00 Z Woningcorporatie SWZ heeft het startsein gegeven voor de realisering van 25 huurappartementen aan de Geert Grootestraat in de Zwolse wijk Dieze-Oost. Hegeman Bouwgroep voert het project uit. Na de afronding van de sloop van 21 bestaande maisonnettes ligt het terrein klaar om opnieuw bebouwd te worden. Er komen vijf bouwlagen en op iedere bouwlaag bevinden zich vijf driekamerappartementen. Alleen op de begane grond is één tweekamerappartement.