Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2013-42

21 oktober 2013 14:32 uur

Gemeente Alphen aan den Rijn.

Sloop afgebrande manege gaat beginnen Alphen Stad FM – Fri, 18 Oct 2013 14:45:00 Z ALPHEN AAN DEN RIJN – Aanstaande woensdag of donderdag wordt bij Hippisch Centrum Zeegersloot gestart met de sloop van het in september afgebrande complex. Delen van het pand aan de Westkanaalweg in Alphen aan den Rijn worden gesloopt. Ook wordt het gebied gesaneerd. De oorzaak van de zeer grote brand op 8 september valt niet meer te achterhalen. Een elektrisch apparaat in de keuken vatte vlam. Er is niemand gewond geraakt. Ook alle paarden zijn in veiligheid gebracht.

Gemeente Eemnes.

Eemnes: eind aan impasse vervuilde Ocrietterein RTV Utrecht – Fri, 18 Oct 2013 16:28:00 Z EEMNES – Eemnes wil de impasse rond het ernstig vervuilde Ocrietterrein doorbreken. In de failliette fabriek is asbest aanwezig en de gemeente heeft nu opdracht gegeven om daar een inventarisatie van te maken. Met het asbestrapport in de hand, hoopt de gemeente de betrokkenen tot actie te kunnen aanzetten. Wethouder Bood heeft ook gekeken of de gemeente een sanering kan afdwingen, maar dat blijkt juridisch niet mogelijk.

Gemeente Den Haag.

Den Haag wil deel Scheveningse Pier slopen Omroep West – Thu, 17 Oct 2013 22:14:00 Z DEN HAAG – Een deel van de Scheveningse Pier moet waarschijnlijk worden gesloopt als de attractie een nieuwe eigenaar krijgt. Een van de vier armen, het zogeheten ‘stalen eiland’, staat niet op het bestemmingsplan dat de Haagse gemeenteraad donderdagavond heeft aangenomen. Dat betekent dat een ondernemer er pas weer iets kan neerzetten als Den Haag een ommezwaai maakt. Het stalen eiland is al sinds de jaren 80 gesloten voor het publiek. Het raakte daarna ernstig in verval.

Gemeente Heusden.

Asbest vrijgekomen door tornado aan Kapelstraat in Elshout: ‘Geen gevaar voor omwonenden’ Omroep Brabant – Mon, 21 Oct 2013 10:19:00 Z ELSHOUT – De gemeente Heusden heeft maandagochtend de vondst van asbest in de Kapelstraat in Elshout bevestigd. Eerder gaven bewoners al aan dat er na de tornado van zondagavond asbest vrijgekomen zou zijn. Twee schuren in de straat liepen behoorlijke schade op en volgens een buurvrouw zou er bij een van de schuren sprake zijn van vrijgekomen asbest van dakplaten die deels zijn weggewaaid.Maandagochtend is een gespecialiseerd bedrijf bezig met opruimen van de asbesthoudende dakplaten.

Gemeente Laarbeek.

Renovatie valt duurder uit Radio Kontakt – Fri, 18 Oct 2013 03:56:00 Z De renovatie van het woonwagenkamp aan de Pater de Leeuwstraat in Beek en Donk is voor Laarbeek duurder uitgevallen dan verwacht. Het college van B&W laat weten dat de kosten 164.000 euro hoger zijn. Die hogere kosten werden veroorzaakt door lagere opbrengst van de oude woonwagens en een uitgebreidere sanering van de bodem.

Gemeente Leeuwarden.

Grote brand aan De Kelders zal nog lange tijd sporen trekken in Leeuwarden Hallo Leeuwarden – Mon, 21 Oct 2013 09:19:00 Z LEEUWARDEN, 21 oktober 2013 – De grote brand aan De Kelders die afgelopen weekend Leeuwarden diep trof, zal nog lange tijd zijn sporen trekken. Op dit moment zijn nog (delen) afgezet van de Kelders, Poststraat en Minnemastraat. Ook voetgangers mogen niet in het afgezette gebied. De situatie wordt steeds opnieuw bekeken. Als het veilig is, worden gebieden vrijgegeven. Meest gestelde vragen en antwoorden over de (gevolgen van) de brand aan de Kelders (tekst en foto: gemeente Leeuwarden).

Gemeente Opsterland.

Actie tegen sloop De Skâns Friesch Dagblad – Fri, 18 Oct 2013 06:06:00 Z Gorredijk | De bewoners van Gorredijk komen in actie tegen de sloop van De Skâns. Woensdagavond overhandigden initiatiefnemers Tjesse van der Zee en Luit Beenen 691 steunbetuigingen voor het cultureel centrum aan het college van B en W. De gemeente Opsterland onderzoekt momenteel de sloop van het gebouw.

Gemeente Purmerend.

Asbest vrij bij brand aan Mercuriusweg Noordhollands Dagblad – Mon, 21 Oct 2013 09:43:00 Z PURMEREND – Bij de explosie en brand in de nacht van vorige week donderdag op vrijdag aan de Mercuriusweg is asbest vrijgekomen. Woningcorporatie Intermaris heeft vrijdag een asbestmeting in de flat en de omgeving laten uitvoeren. Daarbij is hechtgebonden asbest gevonden in de struiken achter de flat en op het balkon van de uitgebrande woning. Een asbestsaneerder heeft de schadelijke stof vrijdagavond van die plekken verwijderd.

Gemeente Rotterdam.

Mei ontwerpt renovatie Fenixloodsen Vastgoedmarkt – Mon, 21 Oct 2013 09:12:00 Z Heijmans en de gemeente Rotterdam hebben Mei architecten en stedenbouwers uit Rotterdam gekozen voor het ontwerp van de Fenixloodsen in Rotterdam Katendrecht. In de bestaande loodsen komen horeca, detailhandel, het nieuwe theater Walhalla en commerciële ruimtes. Bovenop loods 1 verrijzen 200 nieuwbouw loftappartementen en 250 parkeerplaatsen. De appartementen zijn naar wens van de gebruiker horizontaal of verticaal indeelbaar. De loodsen bevinden zich aan de voet van de Rijnhavenbrug.

Gemeente Veendam.

Kraaijvanger renoveert RDW Veendam De Architect – Fri, 18 Oct 2013 03:39:00 Z Het gebouw van de Rijksdienst voor het wegverkeer (RDW) in Veendam krijgt een nieuw hart en een open werkomgeving. Het Rotterdamse architectenbureau kraaijvanger deed samen met DGMR adviseurs een voorstel om het bestaande complex op inventieve, kosteneffectieve en duurzame wijze te renoveren. Met deze aanpak is hen de opdracht gegund.Het huidige gebouw is niet meer van deze tijd en past niet bij de ambities van de RDW.

Gemeente Waalre.

Sloop loodsen woonwagenkamp Waalre in volle gang Omroep Brabant – Fri, 18 Oct 2013 14:18:00 Z WAALRE – Ook vrijdag is de sloop van twee loodsen op het woonwagenkamp aan de Broekweg in Waalre in volle gang. Donderdag werd hiermee een begin gemaakt. De loodsen moeten weg omdat ze niet in het bestemmingsplan passen en er dus illegaal staan. Dat besloot de rechter vorige week vrijdag. De grootste loods van 650 vierkante meter wordt afgebroken door Verhoeven Infra uit Zaltbommel. Volgende week vrijdag moet het bedrijf hiermee klaar zijn.

Gemeente West Maas en Waal.

Onderzoek asbest kost meer tijd dan verwacht De Gelderlander – Sat, 19 Oct 2013 06:58:00 Z WAMEL – Nog altijd is niet helemaal duidelijk hoeveel asbest er in het Wamelse park de Grote Gemeente ligt. Deze week zou daarover een rapport verschijnen. In verband met extra bodemonderzoek komt dat nu later. Extra onderzoek Het extra onderzoek vindt plaats parallel aan de Van Heemstraweg, op de plek waar eerder grond werd gestort. Ondanks dat hier niet is gegraven, worden nu sleuven gemaakt zodat de grond tot 75 centimeter diep kan worden gecontroleerd op asbest.

Gemeente Woerden.

Verwoest bedrijf Woerden begint met puinruimen RTV Utrecht – Fri, 18 Oct 2013 16:28:00 Z WOERDEN – Bij Verweij Houttechniek in Woerden is het opruimen begonnen. Donderdag werd een grote bedrijfshal volledig in de as gelegd, medewerkers konden op tijd naar buiten komen. De brand ontstond in de spuiterij van het houtbedrijf. Al snel sloegen de vlammen metershoog uit de 120 meter lange hal.