Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2013-40

07 oktober 2013 14:27 uur

Gemeente Almelo.

‘Asbestverdachte deeltjes’ vrijgekomen na brand Almelo Het Parool – Wed, 02 Oct 2013 17:28:00 Z Antiekhandel De Lochte aan de Ootmarsumsestraat in Almelo is woensdagmiddag ingestort nadat er brand was uitgebroken in het gebouw. Er zijn volgens de brandweer ‘asbestverdachte deeltjes’ vrijgekomen. Niemand raakte gewond, aldus de brandweer. De brand is vermoedelijk ontstaan door werkzaamheden op het dak van het pand.

Gemeente Alphen aan den Rijn.

Sloop afgebrande manege Alphen begint maandag Omroep West – Sat, 05 Oct 2013 19:11:00 Z ALPHEN AAN DEN RIJN – Maandag start Hippisch Centrum Zeegersloot met de sloop van het afgebrande deel van het complex. Dat meldt de manege op Twitter. De brand, die waarschijnlijk ontstond in een elektrisch apparaat, zorgde 8 september voor grote schade. Er kwam asbest vrij, maar dat is niet buiten het terrein terecht gekomen. Er vielen geen gewonden bij de brand en alle paarden konden op tijd in veiligheid worden gebracht.

Gemeente Amsterdam.

Brandje op dak in centrum Amsterdam RTV Noord-Holland – Thu, 03 Oct 2013 13:14:00 Z De brand ontstond rond kwart voor twaalf op het dak van een leegstaand pand in de Spuistraat, zo laat de brandweer weten. Het brandje is vermoedelijk ontstaan door werkzaamheden. Bij de brand kwam flink wat rook vrij, maar er raakte niemand gewond. Het vuur was snel onder controle, al was het wel lastig te blussen. Brand #Spuistraat zit in dakconstructie. Brandweer bezig met sloopwerkzaamheden om goed te kunnen blussen. Winkel begane grond vrij gegeven.

Gemeente Barneveld.

Mogelijk asbest in woonwijk De Burgt na brand Barneveldse Krant – Thu, 03 Oct 2013 23:04:00 Z BARNEVELD – Bij een brand in een loods met openhaardhout bij een boerderij aan de Nederwoudseweg in Barneveld is donderdagavond rond 23.15 uur een onbekende hoeveelheid asbest vrijgekomen. Het gaat om de dakbedekking van de loods. De aanvankelijk inktzwarte rook werd door de wind richting de woonwijk De Burgt (deelwijken Eilanden-West/Beek-Akkers) gedreven. De nieuwbouwwijk ligt op enkele honderden meters van de brandlocatie.

Gemeente Bergen op Zoom.

Uitslaande brand woning Bergen op Zoom Telegraaf – Thu, 03 Oct 2013 20:35:00 Z 2000 BERGEN OP ZOOM – Een woning in Bergen op Zoom (Brabant) staat in lichterlaaie. De brandweer is met groot materieel uitgerukt naar het huis aan de Korenberg.De brandweer waarschuwt voor asbest dat mogelijk is vrijgekomen bij de brand. De omgeving is ruim afgezet.Over eventuele slachtoffers is vooralsnog niets bekend. De woning moet als verloren worden beschouwd.

Gemeente Borne.

Geen asbest bij brand industrieterrein Borne Nieuwe Oogst – Thu, 03 Oct 2013 13:26:00 Z donderdag 03 oktober 2013, 14.13 uur Op het bedrijventerrein De Veldkamp in Borne is vanochtend een nieuw bedrijfsverzamelgebouw door brand verwoest. Bij de bouw van het pand is in elk geval geen asbest gebruikt, verzekert een woordvoerster van brandweer Twente. Volgens de woordvoerster zijn er geen slachtoffers gevallen. Over de oorzaak en omvang van de schade is nog niets bekend. De brand, die met grote rookontwikkeling gepaard ging, brak omstreeks kwart over acht uit.

Gemeente Castricum.

Bouw Archeologiecentrum Castricum hervat Dichtbij.nl – Mon, 07 Oct 2013 12:44:00 Z CASTRICUM – De bouw van het Archeologiecentrum in Castricum wordt vanaf maandag 7 oktober hervat. De provincie Noord-Holland had de bouw van het centrum een maand geleden stilgelegd vanwege de vondst van stukjes asbest in de bouwput en op de kavel. De provincie heeft een onderzoek laten uitvoeren waarbij de bouwput en de depots met uitgegraven grond zijn bemonsterd en geanalyseerd. Uit onderzoek is gebleken dat er geen sprake is van asbest-bodemverontreiniging.

Gemeente Harderwijk

Sloop asfaltfabriek Bruil Gemeente Harderwijk – Tue, 01 Oct 2013 16:48:00 Z Op dinsdag 1 oktober is begonnen met de ontmanteling van de asfaltfabriek van Bruil op het oude industrieterrein Haven in Harderwijk. Het bedrijf maakt in het plan Waterfront ruimte voor een nieuw woon- en verblijfsgebied aan het water. Delen van de markante productietoren en het pand worden hergebruikt op de nieuwe locatie op het industrieterrein Lorentzhaven. Daar zijn inmiddels de eerste voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van de nieuwe opstallen getroffen.

Gemeente Helmond.

Bodem deel Stiphout zwaar vervuild Eindhovens Dagblad – Mon, 07 Oct 2013 04:16:00 Z HELMOND – In de omgeving van de Meester Strikstraat en de Dorpsstraat in de Helmondse wijk Stiphout is de bodem ernstig vervuild met gechloreerde koolwaterstoffen. De gemeente stelt dat er geen onaanvaardbare risico’s zijn voor de mens omdat direct contact met de verontreinigde grond en grondwater nagenoeg onmogelijk is omdat die, met uitzondering van een klein deel, op zestig meter diepte zit.

Gemeente Hillegom.

Grote brand in Hillegom onder controle Omroep West – Thu, 03 Oct 2013 22:18:00 Z HILLEGOM – De brandweer heeft de brand aan de 1e Loosterweg in Hillegom tegen het eind van donderdagavond onder controle gekregen. Verschillende korpsen zijn uren bezig geweest met blussen. De brand in een berg met stro ontstond rond acht uur. De vermoedelijke oorzaak is brandstichting. Op Burgernet stond een oproep om uit te zien naar twee licht getinte jongens van rond de 20 jaar die op het terrein net voor de brand waren gesignaleerd.

Gemeente Leidschendam-Voorburg.

‘Gevaarlijk CBS-gebouw moet gesloopt worden’ Dichtbij.nl – Mon, 07 Oct 2013 12:44:00 Z LEIDSCHENDAM-VOORBURG – Het oude CBS-gebouw in Leidschendam-Voorburg kost handen vol geld en zou gesloopt moeten worden voor nieuwe woningen. Dat stelt het Tweede-Kamerlid Roald van der Linde (VVD). Hij  wil van minister Stef Blok weten waarom het pand niet kan worden gesloopt. ‘Het gebouw is brandgevaarlijk, bevat asbest en ziet er unheimisch uit. De locatie leent zich daarnaast prima voor woningbouw. Ik wil weten waarom het Rijk niet doorpakt.

Gemeente Lingewaard.

Bouwstop in deel van Lingewaard De Gelderlander – Mon, 07 Oct 2013 05:42:00 Z BEMMEL/HUISSEN/GENDT – In Haalderen, Doornenburg en Angeren mogen alleen nog woningen worden gebouwd bij sloop van bestaande bouw. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders van Lingewaard besloten. Reden is het overschot aan bouwprojecten die op de rol staan voor de regio terwijl de vraag afneemt.  Kerk Wel is in deze kleine kernen van Lingewaard een functieverandering toegestaan waarbij kassen worden gesloopt en een huis mag worden teruggebouwd.

Gemeente Nijmegen.

Gekraakt leegstaand zwembad ontruimd Nijmegen Leeft – Sun, 06 Oct 2013 10:04:00 Z Nijmegen – De politie heeft vrijdag 4 oktober een gekraakt leegstaand zwembad aan de Van Beethovenstraat in Nijmegen ontruimd. Er was niemand in het pand aanwezig. De planning is dat volgende week de sloopwerkzaamheden van start gaan. De politie heeft het pand ontruimd op verzoek van het Openbaar Ministerie en de gemeente Nijmegen. Sinds medio september is het pand gekraakt. Er zouden vier krakers verblijven. Op dringende verzoeken om het pand vrijwillig te verlaten zijn zij niet ingegaan.

Gemeente Oost Gelre.

Lelijke ‘puist’ weg uit opgeknapt Lievelde Achterhoek Nieuws – Wed, 02 Oct 2013 17:11:00 Z LIEVELDE – “We gaan het reconstructieproject een laatste duwtje geven”, zei wethouder van Uem. Met veel genoegen gaven Lieveldenaren en de wethouder het startsein om ook de lelijkste puist van het dorp te verwijderen. Ze kropen in een gereedstaande kraan om letter lijk in te grijpen in de verlaten Vion-gebouwen aan de Stationsstraat. Met een hap in de stenen , stortte een hoek van het gebouw in waarmee de sloop is begonnen. Kinderen lieten ballonnen op.

Gemeente Peel en Maas.

Subsidie glastuinbouwconcentratiegebied Tangbroek Gemeente Peel en Maas – Wed, 02 Oct 2013 13:33:00 Z De gemeente heeft een provinciale subsidie ontvangen van maximaal € 563.000,- als ondersteuning voor het ontwikkelen van het glastuinbouwconcentratiegebied Tangbroek in Baarlo. De subsidie wordt verleend voor de te maken plankosten en het uitvoeren van verbeteringsmaatregelen in het gebied zoals de aanpak van de in slechte staat verkerende wegenstructuur en verbetering van de waterhuishouding in het gebied. Eén van de voorwaarden is een co-financiering in het project door de gemeente.

Gemeente Rotterdam.

ROTTERDAM – Bij de brand in de voormalige vuilverbranding AVR aan de Brielselaan zijn geen asbestsporen en roetdeeltjes in de naastgelegen wijk terecht gekomen. Dat blijkt uit metingen van de brandweer. Op het terrein waar de brand woedde is wel een kleine hoeveelheid asbest gevonden. Die zal worden opgeruimd. Bron: dichtbij.nl 1 oktober 2013

Gemeente Smallingerland.

Asbest in witte gevelplaten van schouwburg De Lawei Drachtster Courant – Thu, 03 Oct 2013 12:57:00 Z DRACHTEN – Voor de ver- en nieuwbouw van schouwburg De Lawei in Drachten worden de witte platen aan de buitenkant van het gebouw verwijderd. Daar zit echter asbest in. De gespecialiseerd bedrijf gaat de platen verwijderen. Vanmorgen waren de hekken voorzien van zeildoeken en gele linten. Werknemers in witte pakken waren aan het werk om deze platen weg te halen.

Gemeente Tilburg.

Winkels en bios in Heuvelpoort Tilburg worden parkeerplaatsen Brabants Dagblad – Fri, 04 Oct 2013 05:12:00 Z TILBURG – De Heuvelpoort in het centrum van Tilburg staat aan de vooravond van een rigoureuze verbouwing. De voormalige bioscoop en de winkels in de passage (aan de kant waar voorheen het postkantoor zat) worden vanaf de zomer van 2014 afgebroken. Ze maken plaats voor 200 extra parkeerplaatsen. Daarmee verdwijnt zo’n 1400 vierkante meter winkelruimte. De winkelruimte aan de Heuvelring blijft bestaan, maar de passage verdwijnt.

Gemeente Valkenburg.

Informatie-bijeenkomst start sloop winkelcentrum Gemeente Valkenburg aan de Geul – Wed, 02 Oct 2013 17:50:00 Z Maandag 7 oktober in de lunchroom van de HEMA Gemeente en Hurks zullen op maandag 7 oktober een informatiebijeenkomst organiseren voor omwonenden van de te slopen panden. Alle overige belangstellenden zijn welkom. U kunt tussen 18.30 uur en 21.00 uur inlopen. Er wordt geen centrale presentatie gegeven. Vertegenwoordigers van Hurks en de gemeente zullen aanwezig zijn om toelichting te geven op de sloop/bouw en alle vragen beantwoorden.

Gemeente Wageningen.

Dure sanering zit sportcomplex Marijkeweg dwars De Gelderlander – Thu, 03 Oct 2013 20:43:00 Z WAGENINGEN – De Marijkeweg dreigt uit zicht te raken als vestigingsplek voor de korfbalclub KV Wageningen en mogelijk ook de moskee. Het college van burgemeester en wethouders zegt dat de noodzakelijke sanering van het gebied 1 miljoen euro kost. Dat geld is er niet. Bekijk ook… Marijkeweg in beeld voor velden KV Wageningen Wageningse korfballers willen actie gemeente Zorgen bij Wageningse korfbalclub Het totale project zou ruim 4 miljoen euro kosten.