Nieuws asbestbrand Diepenheim

14 februari 2015 16:39 uur

Bij de brand vanochtend zijn er asbestdeeltjes vrijgekomen tot aan de voortuinen en gevels van de woningen aan de Goorseweg 15 t/m 29.

De gemeente heeft een gespecialiseerd bedrijf opdracht gegeven het asbest op te ruimen. Die werkzaamheden zijn in volle gang. De prioriteit ligt hierbij bij de wegen en paden, zodat de bewoners zo snel mogelijk hun huis weer uit en in kunnen. Streven is dat dat vandaag nog is opgeruimd. In de dagen daarna wordt ook het asbest opgeruimd in de overige delen rondom deze woningen (tuinen, perken, daken). De bewoners worden hierover persoonlijk geïnformeerd door de gemeente.

Update 15:15 uur.

Er is namens de gemeente een persbericht verstuurd. Deze kan hier gelezen worden.

Update 13:30 uur

Zie onderstaand kaartje. Door middel van deze brief worden de bewoners geïnformeerd die binnen de buitenste rode lijn wonen, uitgezonderd het rode blok.

fileadmin/files/docs/zorg/kaartje.png

Bewoners van het Twentse Diepenheim kunnen weer vrij bewegen nadat door een brand aan de Goorseweg asbestdeeltjes waren vrijgekomen. Een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf heeft zaterdag en zondag de vervuiling in de omgeving nagenoeg geheel opgeruimd. Dat maakte de gemeente Hof van Twente, waar Diepenheim onder valt, zondag bekend.