Nestkasten voor NOM-woningen

10 januari 2018 13:52 uur

De Gedragscode Natuur-inclusief Renoveren is per 2 januari 2018 gestart. Woningen die een energieneutrale renovatie ondergaan met het NOM-keurmerk van Stroomversnelling worden standaard voorzien van nestkasten. Goed nieuws voor gierzwaluwen, huismussen en vleermuizen.

Woningen worden zo goed geïsoleerd dat er geen ruimtes voor nestplaatsen overblijven

Het aantal beschikbare broedplaatsen gaat de komende jaren stijgen, doordat elke woning na een Nul op de Meter-renovatie broedplaatsen voor beschermde soorten biedt. Het belang hiervan is groot. In deze kabinetsperiode wordt toegewerkt naar renovatie van 50.000 bestaande woningen per jaar, daarna worden het er 200.000 woningen per jaar. Doel is dat alle zeven miljoen woningen in Nederland in 2050 energieneutraal zijn.

Natuur-inclusief renoveren

Een groot deel van de bestaande woningen krijgt een NOM-renovatie of in ieder geval isolatie aan de buitenkant, waardoor soorten zoals de gierzwaluw, huismus en vleermuizen hun habitat kwijtraken. Woningen worden namelijk zo goed geïsoleerd dat er geen ruimtes voor nestplaatsen overblijven. Bron: bouwenuitvoering.nl 10-1-18 Lees verder>>>>