Moet heel buurtje in Uddel worden gesloopt?

17 juni 2019 18:44 uur

,,U handelt in strijd met de wet.’’ Van één bijna afgebouwde dubbele woning op het platteland van Uddel eiste de gemeente Apeldoorn al dat de eigenaar die weer afbreekt. Nu treedt de gemeente ook op tegen de andere bewoners van de Oudedijk, die eveneens voor sloop moeten vrezen.

‘Horrordossier Oudedijk’ nadert daarmee een nieuwe climax. Het weggetje wordt al jaren overschaduwd door de bouwstop die de gemeente in 2016 legde op de dubbele woning die Gerrit van den Brink daar bouwde voor hemzelf en zijn dochter. De gemeente vindt dat Van den Brink moet slopen, omdat het blok buiten de grens van het bestemmingsplan staat, ondanks dat de gemeente zelf fouten heeft gemaakt in het bouwproces.

Anderen

Sindsdien is het oorlog aan de Oudedijk. De voormalige boer eiste dat de gemeente ook optreedt tegen de andere bewoners van het piepjonge buurtje. Als de gemeente tegen hem optreedt, moeten ook de andere bewoners worden aangepakt, stelde Van den Brink.

Die reageerden aanvankelijk quasi onverschillig. Bijna geen enkel huis staat precies op de goede plek, was de reactie, en bij hen staan die huizen slechts een paar meter verkeerd, veel minder dan het pand van Van den Brink. ,,Niemand wordt hier zenuwachtig van’’, reageerde Harry Huisman, een van bewoners. De gemeente mag een handhavingsverzoek echter niet zo maar naast zich neerleggen. De gevolgen daarvan worden nu duidelijk. Bron: tubantia.nl 17-6-19 Lees verder>>>>

Overig nieuws