Milheeze: Basisschool De Kastanjelaar gaat plat

12 augustus 2019 18:27 uur

Slopersbedrijf Twan Bouwmans is maandag gestart met het slopen van de oude klaslokalen van Basisschool De Kastanjelaar. In Milheeze komen ze daar inmiddels niet meer tegen in opstand, want na de nieuw te bouwen seniorenwoningen daar blijft hun gekoesterde speelveld in tact.

De slopers werken vlot en voor de voet. Eerst verwijderen ze de kabels en ze strippen al het houtwerk. Volgens planning moeten ze begin volgende week alle 4 de klaslokalen met lange gang plat hebben liggen. Daarna kunnen er op de vrijkomende plek seniorenwoningen gebouwd worden zonder dat het al te zeer ten koste gaat van het achterliggende grasveld.

Dat was het hete hangijzer waardoor eerder een heuse actiegroep ‘Behoud het grasveld’ in het leven werd geroepen om het grasveld te behouden als speelplaats voor de jeugd. De leerkrachten van basisschool De Kastanjelaar en ouders drongen daar op aan omdat de speelplaats van de school niet groot genoeg is. Bovendien maakt niet alleen de school gebruik van het grasveld, dat doen ook verenigingen als Jong Millus en het Kindervakantiewerk.

Door het aantal nieuw te bouwen woningen van acht naar zes terug te brengen haalde de gemeente de angel uit het conflict. Een groot gedeelte van het veld blijft nu behouden voor de spelende jeugd. Plaats voor de kruidentuin van De Kastanjelaar is er nu niet meer.

Saskia Jacobs van ‘Behoud het grasveld’ blijft waakzaam dat er niet alsnog meer meters van het grasveld worden afgesnoept. ,,We zijn blij dat het oorspronkelijke plan niet is door gegaan. Al zijn we nog steeds niet blij dat er woningen komen”, licht zij toe.

Volgens directeur Bernard van den Heuvel van aannemer Novelbouw start het grondwerk voor de zes huizen eind volgende week en over twee weken wordt de fundering gestort. Drie van de zes huizen zijn verkocht, op twee huizen zit een optie. Bron: ed.nl 12-8-19