Metamorfose Breskens echt van start met sloop van gebouwen in haven

14 november 2019 08:49 uur

De metamorfose van de haven van Breskens is echt begonnen. Leegstaande gebouwen op de Westhavendam gaan in rap tempo tegen de vlakte.

Er is achter de schermen al veel gebeurd in vissersdorp Breskens, sinds de Raad van State in augustus instemde met het havenplan. Dat plan is ambitieus, het hele havengebied gaat de komende jaren op de schop. Er verrijst op de Middenhavendam een viscentrum met daarin het visserijmuseum, de visveiling en horeca. De jachthaven wordt uitgebreid en er komen in totaal 460 appartementen. De bouwvoorbereidingen voor het eerste complex zijn al bezig, onlangs gaf de gemeente Sluis een vergunning voor het bouwen van de eerste 159 appartementen in Pharos Residence.

Geen vertraging

De appartementen zijn verdeeld over drie blokken, die iets weg hebben van een cruiseschip dat boven de dijk uitsteekt.  Nog dit jaar gaan de eerste palen de grond in, vertelt directeur Ron van Pamelen van aannemingsbedrijf Van der Poel. Momenteel wordt een aantal leegstaande gebouwen al gesloopt. De bebouwing op de Westhavendam verdwijnt eerst, omdat daar de 159 appartementen komen. ,,Ook het oude BSM-gebouw op de kop van de Middenhavendam wordt afgebroken, want dat is in zeer slechte staat. Er komen scheuren in.”  Van der Poel loopt geen vertraging op vanwege de landelijke stikstofproblematiek . ,,Er worden op voorhand berekeningen gemaakt en die zijn goedgekeurd door de provincie.”

Ondertussen loopt de verkoop van de appartementen nog steeds. Op zaterdag 30 november wordt er van 10.00 tot 16.00 uur een verkoopdag gehouden, in het daarvoor ingerichte verkoopcentrum aan de Grote Kade.  Bron: pzc.nl 12-11-19