Meer lege kantoren in Rotterdam omgebouwd

02 maart 2014 16:17 uur

In Rotterdam is inmiddels 200.000 vierkante meter leegstaande kantoorruimte van de markt gehaald door ze te verbouwen tot onder andere woningen, praktijkruimtes en hotels. In Rotterdam staat nu nog 600.000 vierkante meter leeg.

Dat heeft de gemeente Rotterdam vrijdag bekendgemaakt. Verantwoordelijk wethouder Hamit Karakus (vastgoed) spreekt van een succes omdat bedrijven steeds meer zelf de leiding pakken in kantoortransformaties. De gemeente nam in 2011 het initiatief om samen met vastgoedpartijen de leegstaande kantoren een andere functie te geven. Doel was om ieder jaar zo’n 40.000 vierkante meter om te turnen.

“Eigenaren van leegstaande panden dragen steeds meer zelf projecten aan. Verder zien we een ontwikkeling ontstaan dat het verbouwen van kantoren tot woningen steeds meer voet aan de grond krijgt waardoor het wonen in de binnenstad wordt versterkt”, aldus Karakus. De rol van de gemeente in het destijds opgerichte transformatieplatform wordt nu steeds kleiner; marktpartijen nemen die rol over. Bron: NVM 28-02-2014. Lees meer>>>>