Dat maakte wethouder Gert-Jan Krabbendam bekend in een raadsinformatiebrief.

Nieuwe bestemming
Beide overheden willen de tijd nemen om te kijken of er een nieuwe bestemming voor de oude fabriek mogelijk is. Daar had de gemeenteraad van Maastricht in juni toe besloten. “We hebben ENCI schriftelijk verzocht om op dit moment geen onomkeerbare stappen te zetten bij de voorbereiding van de sloop”, legt Krabbendam uit.

Ovencomplex 8
Het draait met name om het zogenoemde Ovencomplex 8, dat op de nominatie staat om met de grond gelijk gemaakt te worden. In het verleden is er al eens gekeken of er niet een andere bestemming gevonden kon worden voor het oude ovencomplex. Nu ENCI versneld opgedoekt is in Maastricht, is de situatie veranderd en wil de gemeente dat de cementfabriek geen overhaaste beslissingen neemt en al met de sloop begint, voordat er gekeken is naar mogelijke plannen voor het complex.

1 september
ENCI is op 1 september officieel gestopt met het produceren van cement in Maastricht. Eigenaar HeidelbergCement van ENCI heeft nog geen concrete plannen bij de gemeente ingeleverd over de verdere toekomst van het bedrijventerrein. Bron: 1limburg.nl