Maastricht betaalt sloop en krijgt gronden Mariënwaard

23 mei 2018 19:53 uur
De gemeente Maastricht betaalt de sloop van de verouderde panden van jeugdzorginstelling Xonar aan de Mariënwaard, en krijgt de gronden vervolgens in bezit voor het symbolische bedrag van een euro.

Dat heeft wethouder Gert-Jan Krabbendam (GroenLinks, Ruimtelijke Ontwikkeling) laten weten. Het stadsbestuur trekt een ton uit voor de sloopwerkzaamheden, waarna – vermoedelijk per 1 oktober – de overdracht zal plaatsvinden.

Opwaardering
De gemeente zet daarmee een stap in de opwaardering van de Landgoederenzone, waartoe Buitengoed Mariënwaard behoort. Op de plek van de verloederde zorggebouwen,  tot voor kort het domein van overlastgevende krakers, verrijst een groene zone waarin recreatie tot de mogelijkheden behoort. Een beperkt deel van het verkregen gebied zal worden gebruikt om de parkeeroverlast bij De Talententuin, de school die afgelopen jaar ontstond door een fusie van de speciale basisscholen  De Opstap en De Sprong, aan te pakken. Daarmee moet een einde komen aan de situatie dat onderwijzers vanwege de krapte dagelijks de verkeersstromen in goede banen moeten leiden. Bron: limburger.nl 23-5-18 Lees verder>>>>