Luxe seniorenwoningen gepland op locatie oude Univé-pand in Twello

15 mei 2018 05:43 uur

Sloop het voormalig kantoor van verzekeraar Univé aan de IJsbaanweg in Twello en benut de vrijkomende ruimte voor de bouw van zeven grondgebonden woningen in het ‘luxe segment’.  Dit initiatiefvoorstel van pandeigenaren Nikkels Bouwbedrijf en Le Clerq Planontwikkeling is door het college van de gemeente Voorst positief ontvangen.

Gerrit Nikkels, directeur van het Twellose bouwbedrijf, legt uit dat het de bedoeling is tot een cluster van drie en een cluster van vier patiowoningen te komen met een gemeenschappelijke binnentuin. Het bestaande groen is op (beeld)kwaliteit onderzocht en hetgeen dat als waardevol is aangemerkt, krijgen de toekomstige bewoners als gemeenschappelijk groen in hun bezit, zo is de gedachte. Zodra de initiatiefnemers over het nader uit te werken plan een akkoord hebben bereikt met de gemeente, gaan zij de buurt daarover informeren.

Doelgroep

Senioren die – ook qua tuin – wat kleiner willen gaan wonen en prijs stellen op enige sociale controle, vormen volgens Nikkels de belangrijkste doelgroep in dit woningbouwplan. Over prijzen laat hij zich nog niet uit. ,,Houd het maar op het luxe segment.” Het gaat om geschakelde grondgebonden woningen met de optie voor een dakopbouw.

Delen van het kantoorpand zijn momenteel in gebruik. Nikkels en Le Clerq gaan met deze huurders afspraken maken. Gerrit Nikkels verwacht dat de sloop van het gebouw in het tweede deel van 2019 zijn beslag krijgt. In de eerste helft van 2019 gaan de woningen, zo is zijn inschatting, in de verkoop. De bouw volgt in 2020. Bron: destentor.nl 15-5-18