LightRec pleit voor verantwoordelijke inzameling

26 juni 2012 06:59 uur

5.000 ton oude verlichting komt er naar schatting jaarlijks vrij bij sloop- en renovatiewerkzaamheden. Echter, vindt maar 40% zijn weg naar het Wecycle-inzamelsysteem. Dit blijkt uit het jaarboek van Stichting LightRec onlangs publiceerde.

LightRec gaat proberen de obstakels in kaart te brengen en stelt zich de vraag waarom er tot nu toe zo weinig wordt gerecycled. Tijdens een eerste inventarisatie bleek dat een het grote aantal partijen dat betrokken is bij de werkzaamheden een groot probleem is. Duurzame afvalscheiding krijgt tot nu toe weinig prioriteit.

Communicatie

“Ons doel is om actief in gesprek te gaan met vastgoedpartijen. Wij willen samen met hen achterhalen wat we moeten doen om zoveel mogelijk lampen en armaturen in te zamelen voor reycling. Het herwinnen van schaarse grondstoffen is een gedeelde verantwoordelijkheid. We hebben alle betrokken partijen nodig”, aldus  Jeroen Bartels, manager Stichting LightRec.

Opdrachtgeverschap

De Nederlandse Lichtassociatie (NLA) denkt dat opdrachtgeverschap een belangrijke sleutel is. De NLA vindt dat projectontwikkelaars duidelijke afspraken moet maken met hun contractanten en onderleveranciers.

Sloopgids.nl 25-06-2012