Lichtenvoorde: Sloop Rabogebouw verdeelt burgers en politiek

15 mei 2019 06:14 uur

De aangekondigde sloop van het bekende Rabobankgebouw en de naastgelegen villa in Lichtenvoorde houdt de gemoederen bezig. Het gebouw moet plaatsmaken voor (tijdelijke) parkeerruimte. De sloop van het gebouw en het inrichten van de locatie als tijdelijke parkeerplaats kost zo’n 100.000 euro. Daarnaast moet de boekwaarde van het gebouw, een kleine 1.2 miljoen euro, versneld worden afgeschreven.

Kapitaalvernietiging
Op social media laten veel inwoners van Lichtenvoorde weten dat ze het een bijzonder slecht plan vinden. ‘Kapitaalvernietiging’ en ‘weggegooid geld’ wordt het plan genoemd. Ook vinden sommige inwoners dat er meer dan genoeg parkeerruimte is in de buurt van het gemeentehuis. Tijdens de commissievergadering spraken ook de politieke partijen zich uit over de plannen van het college.

Twee minuten lopen
VVD’er Kees Porskamp zegt het volgende over de parkeerdruk rondom het gemeentehuis: “Het openbare parkeerterrein bij Longa biedt overdag volop parkeergelegenheid. Proefondervindelijk heb ik ervaren dat de afstand van dit openbare parkeerterrein naar de ingang van het gemeentehuis in een rustig tempo in 2 minuten, 22 seconden en 38 honderdste te overbruggen is. Welke tools heeft ons management nodig om medewerkers te stimuleren om te parkeren op de openbare parkeerplaats bij het Longaterrein, zodat er niet onnodig parkeerplaatsen de hele dag bezet worden rond het gemeentehuis, het centrum en in aangrenzende straten? Zou een blauwe zone betreffende de parkeerplaatsen rondom het gemeentehuis hieraan bij kunnen dragen? De afstand van het openbare parkeerterrein van Longa naar het centrum van Lichtenvoorde is kort.

Zou het wellicht een optie zijn om op het openbare parkeerterrein van Longa enkele oplaadpalen te plaatsen, aangezien het opladen van een elektrische auto de nodige tijd in beslag neemt en er dan geen parkeerplaatsen gedurende een lange periode in het centrum bezet worden?” Zijn collega Boschker zegt dat de VVD het sloopplan echter wel een goed idee vindt. “De vraag naar parkeervoorzieningen zal toenemen. Wij willen wel weten wat er na de parkeerperiode, die immers tijdelijk is, met de grond gaat gebeuren.” Bron: elna.nl 14-5-19 Lees verder>>>>