Leiden: stationgebied op de schop

04 november 2020 09:55 uur

Binnenkort starten de sloopwerkzaamheden van het voormalige bankgebouw van ABN AMRO aan de Stationsweg en het achterliggende voormalige schoolgebouw aan het Ballonpad. Op deze plek aan de Stationsweg in Leiden, naast de Lorentztoren en schuin tegenover de toekomstige De Geus (nu supermarkt Jumbo), zal het Octagon gebouwd worden. Dat zijn twee appartementencomplexen met 94 koop- en huurappartementen, een hotel met 132 kamers en circa duizend vierkante meter horeca en een parkeergarage.

‘De ontwikkeling van Octagon vormt een onderdeel van de totale metamorfose van het stationsgebied tot een aantrekkelijk gebied waar wonen, werken, winkelen, reizen en verblijven samenkomen’, schrijft de gemeente. Om de nieuwbouw van Octagon mogelijk te maken, start de aannemer in opdracht van de gemeente begin november met de inpandige sloopwerkzaamheden.

In januari en februari 2021 gaan de sloopwerkzaamheden aan de buitenzijde verder. Rond het voorjaar van 2021 zal ook de bodemsanering plaatsvinden van enkele plekken onder de voormalige parkeerplaats van ABN AMRO en wordt ook de riolering aangelegd. Vanaf juni start de nieuwbouw.

Verkeer en informatievoorziening
De gemeente zal tijdens de sloopwerkzaamheden de aan- en afvoer zoveel mogelijk leiden via het Schuttersveld en het Ballonpad, om de verkeersdruk op de Stationsweg te beperken. Hiervoor worden ook verkeersregelaars ingezet.

Eens in de vier weken ontvangen omwonenden actuele informatie over de voortgang en de werkzaamheden die uitgevoerd gaan worden. Deze informatie is ook te vinden op de bouwschotten op de Stationsweg. Bron: rijnstreekbusiness.nl