Leeuwarden: Culturele Hoofdstad start met bouwput

06 november 2017 15:40 uur
Bijna gelijktijdig met de start van Culturele Hoofdstad wordt er in het centrum van Leeuwarden begonnen met vier grote bouwprojecten. Alle vier de projecten liggen op de looproute van culturele ‘hotspots’ Stadsschouwburg De Harmonie en Popcentrum Neushoorn naar de Blokhuispoort, het centrale punt van LF2018.
Wethouder Henk Deinum baalt ervan dat de bezoekers van LF2018 met de bouwprojecten en overlast te maken krijgen. ,,Het is ontzettend jammer dat er zoveel gebouwd en gesloopt wordt in het centrum, zeker tijdens het eerste halfjaar van LF2018”, aldus Deinum. ,,Maar we zullen er alles aan doen om de overlast zoveel mogelijk te beperken.”
Uitstellen van de verbouw van Tromp’s Automatiek, de bouw van bioscoop Pathé, de sloop en nieuwbouw van het oude Fries Koffiehuis en de verbouwing van de Beurs is echter niet mogelijk, aldus Deinum.
Vertragingen
Het grootste project is de bouw van de Pathébioscoop aan het Ruiterskwartier, achter het Paleis van Justitie. Bijna het hele jaar zal er gewerkt worden aan het complex dat pas eind volgend jaar klaar is. Dat is bijna een jaar later dan gepland. De gemeente gaf in september 2015 al groen licht voor de komst van de bioscoop. ,,Jammer, jammer”, zegt Deinum nogmaals. ,,De procedures die tegen de komst van de bioscoop zijn aangespannen, het aankopen van de grond en een directiewisseling bij Pathé zelf hebben voor de vertraging gezorgd.” Bron: frieschdagblad.nl 6-11-17 Lees verder>>>>