Katwijk: Sloop- en nieuwbouwplannen voor Overduin

05 februari 2019 08:44 uur

Topaz gaat voor bewoners met de ziekte van Huntington een nieuwe, moderne woonvoorziening bouwen op het terrein van Overduin. Vier afdelingen worden gesloopt en vervangen door nieuwbouw. Ook het centrale hart met algemene voorzieningen als restaurant, activiteitenruimtes en het behandelcentrum voor alle bewoners en bezoekers van Overduin wordt gesloopt en vernieuwd. Het woongedeelte voor bewoners met dementie, psychiatrische problematiek en Korsakov blijft gehandhaafd.

De eerste stappen voor de nieuwbouw zijn gezet: het voorlopig ontwerp is gereed en gedeeld met de bewoners, mantelzorgers, medewerkers en vrijwilligers.

In de nieuwbouw komen 74 ruime studio’s, verdeeld over groepen van acht tot tien bewoners. Elke groep beschikt over een gemeenschappelijke huiskamer met een moderne keuken. Bewoners kunnen zo de kleinschaligheid van de groep ervaren en de rust opzoeken wanneer zij hier zelf behoefte aan hebben. Daarnaast kunnen bewoners elkaar en familie en vrienden ontmoeten in het vernieuwde hart met een prachtig nieuw restaurant met uitzicht over het park van Overduin. Het ontwerp verbindt daarnaast de bestaande groepen (voor mensen met dementie) via toegankelijke ruimtes met de andere functies op Overduin. Ook is het op een natuurlijke wijze geïntegreerd in het glooiende duinlandschap van Overduin. Bron: katwijkactueel.nl 5-2-19 Lees verder>>>>