Kampen: Villa Bovenhavenstraat gaat tegen de vlakte (nu echt)

06 november 2017 15:12 uur

De villa aan de Bovenhavenstraat gaat tegen de vlakte. De raad heeft geen trek in een nieuwe aanbesteding die zou kunnen leiden tot restauratie van het pand. Dat gaat te lang duren, wordt te duur en geeft te veel onzekerheid. Door de afspraken met Mateboer aan te houden is er volgens de partijen zekerheid dat er voor 1 januari gesloopt wordt. De motie van SGP die opriep tot de sloop werd gesteund door 25 van de 31 raadsleden.

Wethouder Gerrit Jan Veldhoen heeft op aanvraag van de partijen nog wel toegezegd in gesprek te willen gaan met de huidige eigenaar Mateboer en de beoogde restaurateur BOEI om te kijken of zij kunnen samenwerken om het pand alsnog te restaureren, maar komt hier niets uit, dan wordt zo snel mogelijk gesloopt. Als er geen bezwaren worden ingediend al voor 1 januari 2018. Voor veel partijen was deze toezegging mede een reden om voor de motie te stemmen.
Aan de besluitvorming is een bijzonder en langslepend traject vooraf gegaan. In 2011 besloot de raad dat het pand aan Mateboer verkocht zou worden met restauratie als randvoorwaarde. Al die jaren gebeurde er niets en het pand verpauperde steeds verder. In de zomer van 2017 liet Mateboer weten dat restauratie niet meer mogelijk was. De wethouder stelde de raad toen voor het pand te slopen en historiserend nieuw te bouwen. Bron: brugnieuws.nl 3-11-17 Lees verder>>>>