Interessante vraag in Belgie: Oud of nieuw huis kopen?

02 maart 2014 16:26 uur

In 32 Belgische gemeenten schiep de federale regering de mogelijkheid om een woning te slopen en op die locatie een nieuwe te bouwen aan het btw-tarief dat ook voor renovaties wordt gehanteerd. Nieuwbouw tegen de prijs van een renovatie! Misschien is dat wel een prima alternatief!

Uit onze recente enquête over hoe we morgen zullen wonen, blijkt immers dat de locatie van het pand het allerbelangrijkste criterium is voor kandidaat-kopers. Precies dát is dan ook de actuele uitdaging: die (ideale) plek vinden om te wonen en er een betaalbaar huis kopen.

Meer nog dan het platteland, biedt de stad een verrassende diversiteit aan potentiële woningen voor wie met een brede visie en een open geest naar de toekomst durft te kijken. Oude garages en werkplaatsen, conciërgewoningen die achter op een perceel liggen, leegstaande winkelpanden,… Alternatieve oplossingen voor de aankoop van een traditionele woning bestaan dus wel degelijk. En dat bovendien op unieke locaties en aan betaalbare prijzen. Bron:  Ik ga bouwen en renoveren.be. Lees verder>>>>