Infrasector toont kracht op InfraTech 2015

24 januari 2015 19:17 uur

20.318 vakbezoekers kwamen samen voor innovatie, co-creatie, kennis

De organisatie van de vakbeurs InfraTech, die van 21 t/m 23 januari 2015 plaatsvond in Ahoy Rotterdam, heeft bewezen dat het concept van de beurs zich met de branche heeft mee ontwikkeld. De noodzaak voor de infrasector om vooruitgang te boeken werd vooral de laatste jaren duidelijk. De infrabranche spant zich voortdurend in om te innoveren en zich te ontwikkelen. InfraTech heeft daar op ingespeeld door o.a. Riolering als nieuw beursthema te introduceren. Het Wegdekreflectieplein was nieuw en in ‘WIJ’ werd een enerverend co-creatieprogramma aangeboden dat aansloot op het thema ‘Krachtig Vooruit’. Het enthousiasme waarmee zowel exposanten als bezoekers reageren, persoonlijke ontmoetingen met vakgenoten op de beursvloer en de talloze kennissessies zorgden voor een positieve stimulans.

“Wij organiseren deze beurs voor de branche, dus het is fantastisch om te ervaren dat InfraTech serieus aan deze krachtige vooruitgang bijdraagt,” zegt Exhibition Manager Saskia Vernooij. InfraTech bood met de diverse samenwerkingspartners de 547 exposanten van InfraTech volop kansen om nieuwe en vooral de juiste contacten te leggen.

Slimmere infrastructuur
Melanie Schultz van Haegen, Minister van Infrastructuur en Milieu, zei bij de uitreiking van de InfraTech Innovatieprijs eerder deze week: “De toekomst vraagt niet alleen om méér infrastructuur, maar vooral om slimmere infrastructuur. Laten we werken aan die ambitie. Want alleen dan gaan we Krachtig Vooruit en blijven we wereldwijd koploper met onze infrastructuur.” Na een rondgang over de beurs verklaarde de minister enthousiast: “Deze beurs toont het beste wat Nederland te bieden heeft op het gebied van grond- weg- en waterbouw”.

Exposanten positief
De organisatie van InfraTech ontving gedurende de week vele positieve reacties van exposanten en partners. Zo zegt Dennis Beulink van Insituform: “Super beurs, de beste van de afgelopen drie jaar”. Debutant Streetcare.nl gaf aan dat het juiste publiek hier komt: “Er zijn veel vertegenwoordigers van gemeenten en provincies. Fantastisch om hen hier te ontmoeten.” Piet Zijlstra van Poly Civiel: Tijdens de presentaties van het Wegdekreflectieplein was er hele leuke interactie met het publiek dat laaiend enthousiast was en heel geïnteresseerd vragen stelde.”

Kennisoverdracht essentieel
Kennis overdragen en uitwisselen; dat is essentieel voor de ontwikkeling van het bedrijfsleven. Die gelegenheid kregen de bezoekers van InfraTech volop tijdens de kennissessies van o.a. CROW, WIJ, het Rioleringstheater en de Provincieboulevard. Maar ook de marktdagen van gastheren Rijkswaterstaat en Gemeente Rotterdam werden druk bezocht.

Ahoy Connect
Tijdens InfraTech werd voor het eerst gebruikgemaakt van een nieuwe, gratis service van Ahoy Rotterdam om het netwerken te versterken: Ahoy Connect. Met dit digitale, zakelijke netwerkplatform konden exposanten én bezoekers op basis van een persoonlijk profiel met elkaar in contact komen. Maar liefst 1.350 mensen hebben andere personen actief ‘geplust’ en ‘gemind’ en er zijn 650 matches tot stand gekomen.

InfraTech 2015 trok in vier dagen tijd 20.318 bezoekers en krijgt van 17 t/m 20 januari 2017 een vervolg in Ahoy Rotterdam.

Bron: InfraTech