In Tournooistraat Helmond-West pas slopen in 2028? ‘Belachelijk’

10 april 2019 09:42 uur

Toen Joyce Martens in 2007 in de Tournooistraat in Helmond-West kwam wonen, was het verhaal dat de rij huurhuizen binnen afzienbare tijd tegen de grond zou gaan. Later kreeg ze te horen dat de woningen gerenoveerd zouden worden. En onlangs werd – per post – medegedeeld dat de huizen toch plat gaan. Rond 2028. „Belachelijk”, vindt Martens. „Dit duurt veel te lang.”

Martens woont met haar twee kinderen aan het begin van het karakteristieke, gebogen straatje in ’t Haagje. In de directe omgeving zijn zo’n beetje alle huizenblokken al opgeknapt; in de 2e Haagstraat, in de Haaglaan, in de Ridderstraat en ook in het tweede deel van de Tournooistraat. De vooroorlogse huizen daar werden grondig gerenoveerd.

Juist daarom stak het bericht van woningcorporatie WoCom zo, aldus Martens. „Ik wil hier de komende jaren ook een beetje goed wonen, maar de keuken is echt op. En door de nieuwbouw hierachter (Gravenstraat, red.), heb ik nu scheuren in de muren.” Dat haar huis toch wordt afgebroken, daar kan Martens op zich wel mee leven. „Maar niet pas in 2028. Als ik dit had geweten, had ik gebruik gemaakt van spullen die me werden aangeboden door vrienden en kennissen.” Bron: ed.nl 10-4-19 Lees verder>>>>