Iedereen blij met sloopregeling provincie

19 juli 2016 07:23 uur
OOST-SOUBURG – Het is een regeling met alleen maar winnaars. Het provinciebestuur stelt vandaag bijna 1,3 miljoen euro beschikbaar om verpauperde woningen te slopen of te renoveren.

Daardoor kan de familie Kramer in Oost-Souburg haar onverkoopbare huis omtoveren tot een paleisje. En de hele straat knapt er van op. Vijf jaar lang probeerden Marlien en Silvio Kramer het huis waar ze met hun drie kinderen wonen te verkopen. Niet omdat ze het in de Van Teijlingenstraat niet naar hun zin hadden. Integendeel. Maar de bovenverdieping was gewoon te klein en dat schrikte ook potentiële kopers af. Met hulp van de provincie kunnen ze nu het naastgelegen huis bij dat van hen trekken. Dat stond te verkrotten en was daarom ook onverkoopbaar.

Opknappen

“Dit soort projecten heeft een vliegwieleffect”, aldus gedeputeerde Carla Schönknecht, die symbolisch 25.000 euro subsidie kwam overhandigen door Silvio Kramer een hamer in handen te drukken. “Bij eerdere projecten hebben we gezien dat nog meer mensen in de straat hun huis gaan opknappen.”

De provincie heeft elk jaar 3 miljoen euro beschikbaar voor particulieren. In totaal is de afgelopen jaren al 10,8 miljoen euro uitgereikt in het kader van de Provinciale Impuls Wonen (PIW). Dat levert het tienvoudige op aan bestedingen, vaak bij lokale aannemers en bedrijven. “Wij hebben ook een aannemer uit de buurt ingeschakeld”, bevestigt Kramer.

Duurzaam

Er waren deze ronde in totaal 52 aanvragen. Aan 26 projecten is subsidie toegekend. Hoe duurzamer een verbouwing is, hoe groter de kans op geld. In het najaar wordt de PIW weer opengesteld. Bron: bndestem.nl 19 juli 2016