Huurders in Eibergen en Neede willen geen kleine huizen

04 januari 2018 13:56 uur

Minder appartementen in Eibergen, minder huizen met één slaapkamer en schrappen van nieuwbouw in Neede: wooncorporatie ProWonen maakt de plannen voor komend jaar bekend.

Aan de Karel Doormanstraat en Thorbeckestraat worden dit jaar 24 duplexwoningen gesloopt.  Met die sloop wil ProWonen het te grote aanbod van appartementen, met vaak slechts één slaapkamer,  in Eibergen terugbrengen. Veel huurders in Eibergen en Neede weigeren een woning met maar één slaapkamer. Om die reden zijn drie jaar geleden al de bewoners van de Needse appartementen in De Beuk en De Els geïnformeerd over de sloop van hun huizen. De voormalige aanleunwoningen in De Beuk zijn inmiddels gesloopt. De sloop van De Els staat gepland voor 2019.

Nieuwbouw geschrapt

Voorts wordt in Neede voorlopig geen nieuwbouw gepleegd aan de Haaksbergseweg, Braak en Rozenkamp. Uitstel en mogelijk afstel van de plannen heeft direct te maken met de marktsituatie in Neede en de eerder uitgevoerde nieuwbouw in wijk De Berg. Ook daar kwamen uiteindelijk minder huizen dan gepland.

In Ruurlo voldoet complex De Bundeling niet meer aan de eisen. Het wordt in 2021 gesloopt.  De bewoners van De Bundeling verhuizen uiterlijk eind 2020 naar De Schoven. Bron: tubantia.nl 4-1-18 Lees verder>>>>