Hoorn: geen asbest aangetroffen bij brand op Veemarkt

15 november 2015 08:58 uur

Bij een binnenbrand bij restaurants Maneki en Azië in Hoorn is bij de bestrijding van de brand geen asbest vrijgekomen Omdat de mogelijkheid wel bestond, heeft de brandweer in de omgeving van de restaurants een ruim gebied afgezet. De brandweer verzocht het publiek nadrukkelijk om buiten de afzetting te blijven.
De brand startte op vrijdag 13 november rond half vijf ´s middags in de keuken van restaurant Maneki aan het Kleine Noord. De brand sloeg over naar het naastgelegen restaurant Azië. Hierbij raakte niemand gewond. Om kwart voor zeven ’s avonds gaf de brandweer het sein brand meester.

Nader onderzoek op zaterdagochtend wees uit dat bij de bluswerkzaamheden geen asbest is vrijgekomen. De afzettingen zijn vervolgens weggehaald. Vijftien bewoners van een naastgelegen appartementencomplex zijn opgevangen in een hotel in de buurt. Zes bewoners konden vanwege rook-en waterschade niet terugkeren naar hun appartement. De overige negen bewoners konden vrijdagavond wel weer terug naar huis.(tekst aangepast zaterdag 14 november 16.49 uur) Bron: gemeente Hoorn 134-11-2015.