Hintham: Jongeren proosten op het begin van hún nieuwe start

12 november 2020 19:12 uur

Met de sloop van de voormalige basisschool de Vlieger in Hintham is voor een groep jongeren een belangrijke stap gezet: de sloop betekent namelijk ook de start van de bouw van hun eigen appartementen gebouwd.

Dat was reden voor een aantal van de jongeren om er op te proosten.  Het plan van ouders om in de buurt een leefgroep te starten voor hun jongvolwassen kinderen met een licht verstandelijke beperking dateert al van jaren terug.  Uiteindelijk kunnen de ouders, verenigd in de stichting Steengoed nu terecht op de plek van de voormalige school. Woningcorporatie Zayaz laat de woningen bouwen en de jongvolwassenen huren die straks. Het gaat om zeventien appartementen. Er komt ook een ruimte voor een begeleider. Een een gemeenschappelijke ruimte en een keuken.

Begin 2022 klaar

De jongeren zijn allen rond de twintig jaar oud en hebben overdag werk of een dagbesteding en passen wat de zwaarte van hun beperking betreft goed bij elkaar. De planning is dat ze over ruim een jaar, begin 2022, in hun nieuwe woningen kunnen.

Sponsoracties

De jongeren kunnen er wonen dankzij hun persoonlijke budgetten. Maar die zijn niet toereiend om ook de inrichting van de gemeenschappelijke ruimte en keuken te bekostigen. Daarvoor gaan de jongeren met hun ouders vanaf volgend jaar sponsoracties op poten zetten. Bron: ad.nl