Het is oorlog in Uddel: gemeente wil bijna afgebouwde woning slopen

14 oktober 2018 19:47 uur

Was er tot dusver nog sprake van een ‘gewapende vrede’, vanaf nu is het oorlog aan de Oudedijk in Uddel. De gemeente gaat op ramkoers en wil een bijna afgebouwde woning slopen die een aantal meters verkeerd staat. Initiatiefnemer Gerrit van den Brink eist op zijn beurt dat de gemeente twee dubbele woningen ernaast sloopt.

Die huizen staan eveneens verkeerd, door meetfouten van de gemeente.  Volgens Van den Brink is de foute plek van zijn blok – er rust al twee jaar een bouwstop op – direct te wijten aan de fouten van de gemeente.

De gemeenteraad schaarde zich gisteravond unaniem achter wethouder Jeroen Joon: ‘legaliseren’ is definitief van de baan.  Dat betekent dat er gesloopt moet worden. De vraag is slechts hoe snel de gemeente ‘handhavend’ optreedt.

Ondanks een pleidooi van SP en eerder Lokaal Apeldoorn om te wachten tot Van den Brink het aan de Raad van State heeft voorgelegd gebeurt dat direct, zegt wethouder Jeroen Joon. De zaak is dan meteen voor de rechter, legt hij uit, omdat Van den Brink naar de voorzieningenrechter zal stappen in de hoop dat die het besluit van de gemeente schorst. Bron: ad.nl 12-10-18 Lees verder>>>>