Het Dorp sloopt drie oude panden, nieuwbouw begint al vorm te krijgen

12 augustus 2019 18:22 uur

Siza is gestart met de voorbereidingen van de sloop van drie oude gebouwen van de voormalige gemeenschap voor gehandicapten Het Dorp in Arnhem. Het gaat om woningen rondom de Meentweg, Scheperweg, Scheerderweg, Schaddeweg, Plaggeweg, Sprokkelweg en Mastweg aan de oostzijde van Het Dorp.

,,De gebouwen worden eerst inpandig gedemonteerd en gestript”, vertelt woordvoerder Demelza Stadhouders van Siza. ,,Daarna worden ze gesloopt.” Siza verwacht de sloopwerkzaamheden eind van het jaar af te kunnen ronden.

Het eerste gebouw van het nieuwe Dorp begint al vorm te krijgen. Er komen 36 appartementen in voor mensen met een lichamelijke handicap of niet aangeboren hersenletsel, Het complex moet ‘een uitdagende woonomgeving’ scheppen om ‘persoonlijke ontdekkingstochten’ te stimuleren.

Op de benedenverdiepingen komt ruimte voor een ‘Academy Het Dorp’ waar gehandicapten in samenwerking met ondernemers en onderwijsinstellingen werken aan technische vernieuwingen om zelfstandig wonen te bevorderen. Bron: gelderlander.nl 8-8-19