Het asbestdakenverbod is onuitvoerbaar

30 november 2018 20:05 uur

Het verbod op asbestdaken is onuitvoerbaar, waarschuwt Vereniging Eigen Huis in een brief aan de Eerste Kamer. Uiterlijk 31 december 2024 moeten alle asbestdaken zijn gesaneerd. Dit wetsvoorstel wordt volgende week in de Eerste Kamer behandeld.

Vereniging Eigen Huis wil dat het asbestdakenverbod pas wordt ingevoerd als er oplossingen zijn voor de problemen waar huiseigenaren tegenaan lopen. Een van die problemen is de financiering. Huiseigenaren met asbestdaken vragen zich af hoe ze het saneren moeten betalen. De subsidiepot is al leeg en staatssecretaris Stientje van Veldhoven heeft in oktober aangegeven niet van plan te zijn nieuwe subsidie te verstrekken of vrijstelling van btw te geven. Wel komt ze in 2019 met een financieringsplan voor laagrentende leningen.

Huiseigenaren in de problemen

Volgende week wordt de asbestwet in de Eerste Kamer behandeld. In een brief aan de Kamer wijst Vereniging Eigen Huis op de slechte uitvoerbaarheid van de wet. De vereniging heeft steeds geroepen dat de overheid mensen in grote problemen brengt als er geen praktische en financiële hulp wordt geboden. Huiseigenaren kunnen anders onmogelijk aan de verplichting voldoen. Bron: omgevingsweb.nl 29-11-18 Lees verder>>>>