Hengelo (O): Sloop winkels voor ‘horecawand’ uitgesteld

20 oktober 2020 14:28 uur

De sloop van winkels aan het Burgemeester Jansenplein in Hengelo wordt wederom naar achteren geschoven. Door de coronacrisis en de ingewikkelde constructie van het ‘Ebenau-pand’ stelt de gemeente de werkzaamheden uit tot februari.

Het gaat om een rijtje panden waar vroeger onder meer de speelgoedwinkel Mickey zat. De sloop is al een aantal keren uitgesteld. De billboards van de gemeente melden dat de sloop dit najaar is. Maar ook dat lukt niet, aldus een zegsman.

Crisis raakt de horeca

De coronacrisis speelt daarin een grote rol legt de gemeente uit. De horeca heeft een groot aantal extra terrassen staan die nog voor de lockdown zijn neergezet. Die zouden voor de sloop weg moeten. „De crisis raakt de horeca hard, zeker nu”, aldus een gemeentewoordvoerder. „We willen niet dat hij nog eens extra last krijgen. We proberen zoveel mogelijk rekening met de horeca te houden, daarom stellen we de sloop uit.”

Lastige constructie

Wat ook meespeelt is, dat het om een technisch lastige constructie gaat. Het Ebenau-pand staat in nauwe verbinding met bijvoorbeeld het eetcafé De Blauwe Engel. Dat betekent dat de slopers uiterst omzichtig te werk moeten gaan, om te voorkomen dat ze bestaande constructies beschadigen. „Het moet veilig en zorgvuldig gebeuren”, aldus de woordvoerder.

Horecawand

Het duurt dan nog tot het laatste kwartaal van 2021 voordat de nieuwbouw begint. Op de vrijgekomen plek komt een ‘horecawand’ waar de restaurantketen De Beren zich wil vestigen. Het restaurant vult 550 vierkante meter in. Het totale oppervlak van de wand is 850 vierkante meter, projectontwikkelaar AM is druk bezig om meer kandidaten te zoeken. Bron: tubantia.nl