Helmond: Wijkvernieuwing start met sloop

04 december 2018 07:30 uur

De Helmondse Annawijk ondergaat een flinke wijkverbetering. Een van de projecten waar dat het eerst zichtbaar is, wordt de Postelstraat. Daar maken oude woningen plaats voor energiezuinige nieuwbouw. Samen met omwonenden, gemeente, andere betrokken partijen, maar vooral de jeugd van de wijk, luidde woningcorporatie woCom de start van de wijkvernieuwing feestelijk in.

Waar aan de ene kant de kinderen staan te popelen om 8 woningen aan de Helmondse Postelstraat te slopen voor nieuwbouw, nemen aan de andere kant oud-bewoners afscheid van een stukje woongeschiedenis.

Vorige week liep de woningcorporatie op de uitwerking van dit plan vooruit door te starten met de sloop van de eerste van drie woonblokken. De oud-bewoners van de 8 woningen aan de Postelstraat zijn allemaal verhuisd en op een goede plek terechtgekomen.

Laurens Hendriks, de oud-bewoner die met 28 jaar het langst in dit blok woonde, mocht in de bouwkraan de eerste sloophandelingen verrichten. Daarvoor hadden 7 kinderen (‘de toekomst van de wijk’) de sloop symbolisch gestart door twee met papier beplakte deuren met hamers in te slaan. Bron: nieuwsblad-traverse.nl 29-10-18