Heerhugowaard: Sloop voor beter overzicht

04 december 2018 18:55 uur

Sloop voor beter overzicht

Om een verkeersgevaarlijke bocht uit de Middenweg in Heerhugowaard te reconstrueren, is het nodig dat het huis in de bocht gesloopt wordt. Het pand is al van de gemeente, maar de huurder wil er nog steeds niet uit. Daarom is nu het bestemmingsplan gewijzigd. De politiek praat er dinsdag over in de commissie ’Stad en Ruimte’, die om 20 uur begint.

De reconstructie van de hele Middenweg is al maanden bezig en gaat nog tot april duren. Toch is het pand tegenover de drukke in- en uitrit van tuincentrum Intratuin nog steeds een juridisch obstakel.

Het pand is al jaren eigendom van de gemeente. Er zijn meerdere plannen voor het stuk grond gemaakt, maar die liepen allemaal anders en dus werd het verhuurd. De huurder wil er best wel uit, maar dan wil hij wel een gelijkwaardige woonplek (vrijstaand, in landelijk gebied) terug. En die heeft de gemeente niet.

De gemeente heeft wel wat anders: haast: ,,Om tot een spoedige reconstructie van de Middenweg te komen, is het noodzakelijk om over alle zaken aan de Middenweg 2/2a (…) te beschikken,’’, schrijft het college. B en w hoopt nog steeds dat dat ’minnelijk’ kan, maar kondigt aan om anders te gaan ontruimen. Bron: noordhollandsdagblad.nl 4-12-18 Lees verder>>>>