Heerenveen: Sloop serviceflat Heerenhage van start

09 november 2018 08:51 uur

De sloop van de voormalige serviceflat Heerenhage in Heerenveen is van start gegaan. Het werk wordt uitgevoerd door Bottelier Slooptechniek BV uit Haarlem. Het verwijderen van asbest en het slopen duurt ongeveer acht maanden. De verwachting is dat het terrein in juni 2019 wordt opgeleverd aan Rendant, eigenaar van Heerenhage.

Volgens projectmanager Simon Ras van BK Ingenieurs uit Delfzijl wordt er niet alleen alles aan gedaan om overlast te beperken. Zo wordt er volgens hem niet alleen alles aan gedaan om stofvrij te werken, maar ook om aan- en afvoerroutes zo effectief en publieksvriendelijk mogelijk te gebruiken.

De route zelf loopt vanaf de snelweg over de Oude Veenscheiding en het Kattebos. Bij de asbestsanering gaat het daarbij om één tot twee vrachtwagens per week. Bij het leegslopen gaat het vervolgens om ongeveer zes vrachtwagens per dag. Terwijl het bij de eigenlijke sloop beduidend drukker zal zijn.

Om bezorgdheid vooraf weg te nemen liet Ras eerder al weten dat er naast informatieavonden, nieuwsbrieven, social media (Facebookpagina Heerenhage) en een aanspreekpunt ter plaatse ook een vast spreekuur komt op de slooplocatie. Bron: heerenveensecourant.nl 7-11-18 Lees verder>>>>