Harderwijk: Weer een kerk wordt gesloopt voor woningbouw

07 februari 2019 10:24 uur

De sloop van de Veldkampkerk in Harderwijk is begonnen. Op de plek van de kerk aan de Veldkamp komt een woonzorggebouw met 45 appartementen en studio’s.  Nadat de slopers eerder al bezig waren in het pand is inmiddels een begin gemaakt met het neerhalen van het gebouw zelf. Daarvoor moet eerst de asbest worden verwijderd die in het pand is verwerkt. De mannen dragen beschermende pakken en maskers.

Maart

De nieuwbouw start volgens de planning in maart. Een jaar later moet het pand met vier bouwlagen klaar zijn. In het complex komen 20 appartementen voor mensen met een lichte zorgvraag en 25 studio’s voor mensen met een zwaardere, somatisch en psychogeriatrische zorgvraag, rondom een binnentuin.

Het woonzorgcomplex wordt geëxploiteerd door Het Gouden Hart, een zorgonderneming van de familie Van der Kwast, met soortgelijke vestigingen in Kampen, Driebergen, Leersum en Wezep.

Op de eigen website stelt de familie zichzelf voor als ‘een ondernemende familie met jarenlange ervaring in zorg, dienstverlening en financiën’, met als motto ‘geen gouden kranen, maar gouden harten’.  Bron: destentor.nl 6-2-19 Lees verder>>>>