Gouda: Sloop Turfmartkerk vertraagd

16 november 2018 11:20 uur

De sloop van de Turfmartkerk is vertraagd. In plaats van 1 december zal de sloop op 1 maart 2019 afgerond zijn. Dit heeft alles te maken met zorgvuldigheid waarmee de sloop wordt uitgevoerd. De bewoners van de Clarissenhof waren er niet blij mee.

De bewoners kregen het nieuws gisterenavond tijdens een bewonersavond te horen. “Dit kan echt niet,” zei Els Francissen direct, die pal naast de kerk woont. De afzethekken staan tot halverwege in haar tuin. “Ik zit nu al opgesloten met al doe doeken om me heen, die het daglicht afsluiten.” Volgens Bas Meijs van de gemeente Gouda is het uitgangspunt dat de sloop tot veilige hoogte (ca 6 meter) wordt afgerond. “Een veilige en zorgvuldige sloop maakt versnelling evenwel helaas niet mogelijk. Samen met de aannemer hebben we afgelopen weken gewerkt aan de planning voor de verdere sloop. De werkzaamheden aan de kerk worden bemoeilijkt doordat deze dicht op de omliggende woonbebouwing staat, in een monumentale binnenstad. Het kost tijd om daar veilig en met zo min mogelijk overlast voor de omgeving te slopen.”

Bewoner Jeroen van der Steen benadrukte nog maar eens de wens van omwonenden om direct door te pakken, maar volgens Meijs is dat niet mogelijk. “De gemeente heeft weliswaar de sloop overgenomen vanwege het dreigende gevaar, maar is geen eigenaar van de kerk. Er gelden juridische procedures, onder meer dat er tot op veilige hoogte gesloopt mag worden door de gemeente.” Bron: goudsepost.nl 16-11-18 Lees verder>>>>