„Gezondheidsrisico grond Barneveld niet uit te sluiten”

28 november 2018 13:33 uur

De grond die het Barneveldse bedrijf Vink heeft toegepast bij nieuwbouwprojecten in Barneveld en Voorthuizen kan mogelijk toch gevaar voor de volksgezondheid opleveren. Dat stelt het tv-programma Zembla woensdagavond in een uitzending.

Het gebruikte zand zou veilig zijn, hebben de Gelderse Omgevingsdiensten, de toezichthouder namens de provincie Gelderland en de GGD Midden-Nederland officieel verklaard. „Achter de schermen geven dezelfde diensten nu toe dat het gezondheidsrisico helemaal niet is uit te sluiten”, zegt onderzoeksjournalist Roelof Bosma van Zembla.

Het tv-programma heeft een geluidsopname in zijn bezit waarop te horen is dat directeur Henk-Jan Baakman van de Omgevingsdienst De Vallei tegen een verontruste bewoner zegt „dat het niet zeker is dat de gezondheid niet in het geding is.” „Als daar (bij Vink, JK) bijgemengd kan worden, weet je niet meer precies wat er gebeurt.” Baakman voegt daaraan toe dat de gemeente Barneveld „dat niet wil begrijpen.” Bron: rd.nl 28-11-18 Lees verder>>>>