‘Genoeg gesloopt in Sluiskil, nu bouwen’

06 september 2016 06:22 uur

SLUISKIL – “In Sluiskil is genoeg gesloopt, het is tijd voor nieuwbouw.” De woorden zijn van Meerten Dallinga, eigenaar van hotel-restaurant Dallinga en één van de trekkers van één van de nieuwbouwprojecten in het dorp.

Als de voortekenen niet bedriegen, krijgt Dallinga op niet al te lange termijn zijn zin. Het laatste overblijfsel van een scholencomplex aan de Baljuwlaan, vlak bij de vroegere rooms-katholieke kerk van Sluiskil, is bijna weg. Nieuwbouw is daar gepland. En projectontwikkelaar Roobeek laat deze dagen grondonderzoek uitvoeren bij het al jaren verlaten waterschapslaboratorium aan de Pierssenspolderstraat. Een groot woonzorgcomplex is in die omgeving gepland.

De gemeente Terneuzen steunt de nieuwbouw op de plek van de eerder afgebroken Antonius-basisschool. De bouw van het woonzorgcomplex met 57 huur- en koopappartementen ligt gevoeliger. “Roobeek praat met de gemeente over de randvoorwaarden voor dat project”, laat voorzitter Jan Dane van de dorpsraad weten. Hij is hoopvol gestemd. “Zo’n grondonderzoek laat je natuurlijk niet voor niets doen.” Bron: pzc.nl 6 sept 2016 lees verder>>>>