Gemeente Westerveld: open dag nieuw afvalbrengstation

05 januari 2014 09:54 uur

Op zaterdag 4 januari 2014 is er een open dag op het  nieuwe afvalbrengstation van de gemeente Westerveld aan de Oeveraseweg in Havelte. Deze open dag staat in het teken van afval scheiden en hergebruik. Tussen 13.30 uur en 16.00 uur kunt u een kijkje nemen op het terrein.  Bij informatiestands van Bork Sloopwerken, Zuidema Recycling, Van Gansewinkel, Gipsrecycling Nederland en Gemeente Westerveld krijgt u uitleg over het scheiden en hergebruik van afval. Afvalinzamelaar ROVA is aanwezig met de ‘groenbus’. In deze bus komen kinderen van alles te weten over het belang van afval scheiden en kunnen ze een spel spelen. De officiële opening van het nieuwe afvalbrengstation wordt zaterdag 4 januari 2014 om 14.00 uur verricht door wethouder Roelof Martens.

Vanaf dinsdag 7 januari 2014 kunnen inwoners hun afval storten op het nieuwe afvalbrengstation. De aankomende weken worden de laatste werkzaamheden verricht en vindt de ‘verhuizing’ van het afvalbrengstation van de Van Helomaweg naar de Oeveraseweg plaats. Inwoners kunnen daarom tussen 1 en 7 januari 2014 geen afval storten.

Afval scheiden

Op het nieuwe afvalbrengstation zet de gemeente zoveel mogelijk in op het scheiden van afval en hergebruik, want door goede scheiding van afvalstromen kunnen deze hergebruikt worden als grondstoffen voor een volgend product. Het nieuwe terrein heeft een betaald veld (stortbordes) en een gratis veld. Dat betekent dat voor sommige afvalstromen, zoals bouw- en sloopafval, rubbers en plastics, betaald dient te worden. Om te kunnen bepalen hoeveel iemand dient te betalen voor het gebrachte afval is het terrein voorzien van een weegbrug. Op deze weegbrug wordt de auto (evt met aanhanger) gewogen vóór en na het storten van afval. De inwoner betaalt het verschil in kilo’s waarvoor een tarief van € 0,05 per kilo (met een minimum bedrag van € 0,25) wordt gehanteerd. Bron: Gemeente Westerveld.