Gemeente Gouda kan verder met sloop Turfmarktkerk

21 december 2018 09:17 uur

De rechter heeft woensdag uitspraak gedaan in de zaak Turfmarktkerk en geoordeeld dat er geen aanleiding is om het bestuursdwangbesluit voor de sloop van de Turfmarktkerk te schorsen. Dat betekent dat de gemeente nu alsnog verder kan gaan met de sloop van de Turfmarktkerk. De kerk zal onder regie van de gemeente worden gesloopt tot op veilige hoogte, waarna de regie weer terug gaat naar de eigenaar. Zo heeft de gemeente Gouda woensdagmiddag bekend gemaakt.

De eigenaar van de Turfmarktkerk had de rechter eind november verzocht om een voorlopige voorziening te treffen om te voorkomen dat de gemeente verder kan gaan met de begin november gestarte sloopwerkzaamheden. De rechter gaat hier niet in mee, een stelt de gemeente in staat de sloop nu te hervatten. Die was tijdelijk stil gelegd om de uitspraak van de voorzieningenrechter af te wachten.

Volgens de gemeente is er nog altijd voldoende aanleiding om de kerk zo snel mogelijk te slopen. Een nieuwe analyse van een externe constructeur bevestigt dit beeld. Voor de gemeente is de veiligheid van de omgevingen omwonenden nog altijd leidend. De gemeente kan nu door met de sloop en de gevaarzetting voor omwonenden zo snel mogelijk wegnemen. Bron: goudsdagblad.nl 19-12-18 Lees verder>>>>