Forse kritiek op asbest in ‘schone’ grond wijk Gijmink in Goor: ‘Deze mensen leven op een tijdbom’

20 april 2018 05:54 uur

Asbestexpert Bob Ruers heeft forse kritiek op de manier waarop de omvangrijke sanering van de wijk ‘t Gijmink in Goor momenteel wordt uitgevoerd. In totaal moeten daar 550 tuinen worden afgegraven en voorzien van schone grond. In enkele gevallen werd in die opgebrachte grond echter nota bene asbest teruggevonden. “Die mensen leven op een tijdbom.”

Gepensioneerd advocaat Bob Ruers is momenteel Eerste Kamerlid voor de SP, maar heeft als raadsman tientallen asbestslachtoffers juridisch bijgestaan. Onder hen meerdere gedupeerden uit de gemeente Hof van Twente die aan mesothelioom (asbestkanker) zijn bezweken.

Extra gevoelig
Asbest ligt in de gemeente Hof van Twente extra gevoelig vanwege de fabriek Eternit, waar in het verleden volop asbesthoudende producten werden gefabriceerd. Sinds 1993 geldt er een asbestverbod voor ons land.

Ruers geldt als een autoriteit op het gebied van asbest. Hij volgt de huidige ontwikkelingen in ‘t Gijmink op de voet. De volkswijk moest worden gesaneerd omdat er veel asbest in de grond zit, afkomstig van Eternit. Bron: rtvoost.nl 18-4-18 Lees verder>>>>