Eindhoven: Snel sloop oude politiebureau

17 september 2020 08:31 uur

De verkoop van de nieuw te bouwen eengezinswoningen aan de Koning Arthurlaan in Eindhoven loopt goed, de interesse is groot. Het bestemmingsplan voor de twintig woningen met tuin gaat nu de procedure in. Van Wanrooij Bouw en Ontwikkeling hoopt voor de zomer van 2021 te kunnen beginnen met bouwen.

Maar eerst moet het oude politiebureau in de Woenselse buurt Jagershoef gesloopt worden, zodat de locatie vrijkomt voor de ontwikkeling van de woningen. De voorbereidingen daarvoor lopen, aldus Arwin van Loon, ontwikkelaar bij Van Wanrooij Bouw en Ontwikkeling uit Geffen.

,,We hebben meer dan 150 reacties gehad op de twintig woningen. Dit soort reguliere rijtjes-en hoekwoningen zijn er maar heel weinig te koop in Eindhoven, helaas. En de vraag is groot”, aldus Van Loon. Momenteel zijn er nog maar twee te koop; de rest is in optie genomen of verkocht.

In overleg met de gemeente is gekozen voor koopwoningen in het ‘hoog middeldure koopsegment’, 345.000 euro is daarvoor het maximum. De woningprijzen zijn daar ook naar, al kan de koopsom hoger uitvallen met een aanbouw of andere extra’s. ,,In deze buurt zijn veel sociale huurwoningen. De gemeente wil meer diversiteit in de wijk. En mensen die een wooncarrière willen de kans bieden binnen Jagershoef”, vertelt de ontwikkelaar.

Van Wanrooij kiest standaard voor ‘toekomstbestendige duurzaamheid’. ,,Dus niet met een luchtwarmtepomp, maar met een bodempomp voor de toekomst.” Ook hebben de woningen – van 117-122 vierkante meter, met drie slaapkamers en een zolderverdieping – vloerverwarming en driedubbel isolatieglas.

Het ontwerp voor de woningen – opgetrokken uit een lichte baksteen – is van Quadrant Architecten uit Zevenbergen. Van Wanrooij zal ze zelf bouwen.  Bron: ed.nl