Ede: Sloop voor 97 huurwoningen

14 oktober 2019 18:43 uur

In totaal 97 sociale huurwoningen aan IJssel de Schepperlaan, Thomaslaan en Van Voorthuizenlaan in Ede gaan tegen de vlakte. Er komt nieuwbouw voor in de plaats. Woningen die nu nog vrij komen, worden tijdelijk verhuurd. Daarvoor heeft de gemeente Ede dinsdag toestemming gegeven.

De woningen zijn al zo’n 70 jaar oud en volgens verhuurder Woonstede aan het einde van hun technische levensduur. Bovendien voldoen ze niet meer aan de eisen van deze tijd en zijn veel woningen verzakt.

Het herstellen van schade is duur en weegt volgens Woonstede niet op tegen de voordelen van nieuwbouw. Daarom besloot de verhuurder eind september definitief tot sloop en vervanging.

2021

De woningen worden naar verwachting eind 2021 gesloopt, zegt een woordvoerder van Woonstede. ‘Maar in dit soort trajecten is dat nooit met zekerheid te zeggen’, vult ze aan.

Woonstede zorgt voor nieuw onderdak voor de bewoners van de te slopen huizen. Ze kunnen aangeven wat ze willen: terugkeren na nieuwbouw of verhuizen naar een ander wijk. ‘Aan de hand daarvan gaan we op zoek naar een passende oplossing voor iedereen’, zegt de woordvoerder.

Kleinere woningen

Waarschijnlijk worden de bestaande rijtjeshuizen vervangen door kleinere woningen, is te lezen op de website van Woonstede. ‘Er is steeds meer vraag naar woningen voor één- en tweepersoonshuishoudens. Met nieuwbouw kunnen we beter aansluiten bij deze veranderingen.’

Hoe de woningen er precies uit gaan zien, is nog niet bekend. Dat is onderdeel van een stedenbouwkundig plan dat later wordt gemaakt. Op maandag 28 oktober houdt Woonstede een inloopbijeenkomst voor de bewoners van de Wethoudersbuurt. Bron: omroepgelderland.nl