Drunen: Roze Kasteel in de steigers; sloop en restauratie van start

15 januari 2019 20:08 uur

Hoe anders dan met roze koeken bij de koffie is dinsdagmiddag de officiële start van de restauratie van het Roze Kasteel gevierd. Het kasteel dat overigens tegenwoordig officieel als Kasteel Steenenburg door het leven gaat; al is het maar om aan te geven dat het Land van Ooit, waarvan het kasteel ooit stralend middelpunt was, al lang verleden tijd is.

De gemeente Heusden heeft zo’n 1,2 miljoen euro uitgetrokken voor de restauratie, om het rijksmonument daarna in de verkoop te doen. Het is onderdeel van de omvangrijke plannen voor Landgoed Steenenburg, zoals het ruim 40 hectare grote gebied tegenwoordig heet.

Onderdeel daarvan zijn ook de ambitieuze plannen van de Jan Kelders senior Group voor een hoogwaardig diagnostisch medisch centrum centrum met campus, plus een flink aantal woningen. Dinsdag was de officiële start van de restauratie, waarbij wethouder Mart van der Poel (Heusden Een) een bord onthulde. Aan die start ging het nodige vooraf. Zo was enige tijd onduidelijk of er wellicht vleermuizen zouden huizen in het pand.

In de dubbele cijfers

Bouwbedrijf Van Dinther uit Schaijk voert de restauratie uit. Het is de komende twee weken nog volop bezig met het steigerwerk rond het ‘kasteel’. De slopers zijn inmiddels al volop bezig met het verwijderen van de serres en de aanbouwen, die geen van alle terugkomen.  Bron: bd.nl 15-1-19 Lees verder>>>>