Driel: Sloop Drielse disco Carolus uitgesteld; buurt maakt bezwaar tegen nieuwbouw

01 februari 2019 09:40 uur

De nieuwbouw an 12 goedkope huurappartementen in Driel op de plek van voormalig discotheek Carolus is met circa een jaar vertraagd. Omwonenden zijn naar de Raad van State gestapt om de plannen tegen te houden.  De buurt vreest dat het nieuwe gebouw niet past in het straatbeeld. Ook zou het pand te hoog worden en zijn er niet voldoende parkeerplekken voorzien.

Enkele omwonenden maakten eerder bij de gemeente bezwaar, maar dat had niet het gewenste resultaat. ,,Bewoners mochten wel spreken, maar voelden zich niet gehoord”, meldt Roel Wagenaar namens de groep bezorgde Drielenaren.

Behoefte

Zowel grondeigenaar en initiatiefnemer Woonstichting Heteren als de gemeente Overbetuwe betreurt de huidige situatie. ,,Heel erg jammer. Wij willen graag bouwen. Er is dringend behoefte aan kleine, goedkope huureenheden. Voor gescheiden ouders met of zonder kind en voor starters”, meldt Ruud Maatman, bestuurder van Woonstichting Heteren. Het kan tot een jaar duren voordat Raad van State met een uitspraak komt. Woonstichting Heteren, dat circa 950 huurders heeft in Heteren, Driel en Randwijk, ziet de uitspraak met vertrouwen tegemoet.  Bron: gelderlander.nl 1-2-19 Lees verder>>>>