Driebergen: Nieuwbouwplan voor de Catharijnestraat

12 juni 2019 13:57 uur

De verouderde duplexwoningen aan de Catharijnestraat worden gesloopt. Woningcorporatie Heuvelrug Wonen wil op dezelfde plek 22 eigentijdse sociale appartementen terugbouwen. Na oplevering mogen de huidige bewoners terugkeren, maar volgens corporatiemanager Peter Felix gaan de meesten van hen liever op zoek naar een andere woning.

Het nieuwe wooncomplex wordt hoger dan de bestaande bebouwing. In plaats van de huidige twee lagen met kap, telt de nieuwbouw straks vier woonlagen in het midden en aan weerszijden drie woonlagen. Afgelopen dinsdag heeft het college besloten om in principe medewerking aan het plan te verlenen, zodat de ruimtelijke procedures van start kunnen.

SENIOREN ,,Het zou mooi zijn, als we in 2020 kunnen gaan bouwen”, zegt vastgoedmanager Felix. Een deel van de nieuwe woningen is bestemd voor starters, maar twaalf appartementen vallen in de categorie levensloopbestendig. Dankzij de lift en de locatie vlakbij het dorpscentrum zijn de woningen bij uitstek geschikt voor ouderen. Felix noemt het bouwplan ,,één van onze spaarzame kansen om iets te doen voor senioren”. Bron: nieuwsbladdekaap.nl 12-6-19 Lees verder>>>>

Overig nieuws